Festivali

29.03.2013.

Exit 2013, objavljena nova imena za Dance Arenu Kate Boy
foto: EXIT PR Photo
Exit 2013, objavljena nova imena za Dance Arenu

Kompletna lista do sada objavljenih imena

Kako stvari stoje EXIT-ova Dance Arena će ove godine imati sve šanse da postane prva najbolja diskoteka na svetu (trenutno jedna od tri najbolje po izboru najznačajnijih svetskih medija). Već sjajnom line up-u pridružuju se i Eric Prydz, Amé b2b Dixon, Scuba live i Kate Boy.

Evo kao trenutno izgleda kompletna lista do sada objavljenih imena za Dance Arenu:

Fatboy Slim. Šta reći a da vi to već ne znate? Jedan od najvećih DJ-eva sveta svih vremena, ove godine otvara Dance Arenu. Ako još niste imali tu čast da ga vidite i čujete eto prilike da to obavite na ovogodišnjem EXIT-u jer ga je Q Magazin uvrstio u listu “50 izvođača koje morate videti pre nego što umrete”. Fatboy je jedan je od zaslužnih DJ-eva za to što je plesnoj muzici otvoren put ka mejnstrimu, gde joj je i mesto. U istoriji elektronskih žurki, velikim slovima su upisani njegovi nastupi na plažama u Brajtonu i Rio de Žaneiru, na kojima je bilo 250 hiljada ljudi. Možete samo da zamislite kako će biti na Dance Areni kad ovaj mega star izađe na binu i stane za pult!

Eric Prydz je jedno od najvećih imena švedske DJ scene a globalno poznat postao je zahvaljujući mega hitu „Call On Me“ koji je prodat u više od 2,5 miliona primeraka! Eric je imao i iskoristio neverovatnu priliku sarađuje sa Pink Floyd-om na remixu meha hita „Another Brick In The Wall“ a upravo taj remix ga je učvrstio na tronu svetskih top lista i zakucao njegov i ovako ogroman uspeh.

Seth Troxler je već nastupao na EXIT-u i ove godine se vraća na mesto zločina. Potiče iz Detroita, trenutno živi (naravno a gde bi drugo) u Berlinu a vrti od svoje 16. godine. Njegova biografija je zapajnujuća i puna velikih reči, imena i gradova: Berlin, LA, Pariz, Ibiza, Panorama Bar...

Dubfirea, osvajač Grammy nagrade (za rad kao deo dua Deep Dish ) dolazi ponovo na EXIT a mi ga radosno očekujemo. Pored toga što je DJ, Dubfire je osnivač SCI-TEC etikete, koja je odgovorna za mnoge mlade DJ-eve.

Pan-Pot je duo koji čine Tasila Ipenbergera i Tomas Benediks. Oni funkcionišu od 2005. godine i poznati su po svojim dubokim bass linijama, melodičnim i dramatičnim podizanjima kao i tonalitetskim varijacijama. Prelomni momenat njihove karijere desio se 2007. sa albumom Pan-O-Rama, i visoko plasiranim singlom „Charly", nakon čega su usledili novi singlovi poput „Confronted" i „Captain My Captain".

„Back to back“ nastupi su postali zaštitni znak Dance Arene, pa će tu tradiciju nastaviti ove godine i Dixon i Âme. Učenici Chicago house i Detroit techno muzikičke škole, predstaviće publici EXITa svoj veliki hit „Where We At“. Posle Majamija, Ibice, Singapura i Londona, premijerno će izvesti svoj šou pred publikom Dance Arene.

Scuba je jedan od predvodnika fuzije nemačke i britanske elektro scene. Paul „Scuba“ Rose, DJ i producent kombinuje tehno, haus i trens sa elementima dabstepa, kojim se ranije bavio. Na EXITu 2013 nastupiće u Live varijanti.

Projekat Matador je osnovan decembra 2006. godine od strane Gavina Lyncha, koji trenutno živi i radi u Dablinu, gde u svom studiju stvara i producira. Šta – čućete na Dance Areni.

Subb An je 2011. godine proglašen za najboljeg mladog DJ-a od strane DJ Magazina, a njegova diskografija doseže do etiketa kao što su Crosstown Rebels, Spectral, Saved i My Favourite Robot. Van studija, nastupa redovno u klubovima i na festivalima širom sveta, uključujući fabric (London), Watergate (Berlin), Warehouse Project (Manćester), Movement (Detroit), D’Edge (Sao Paolo), The Electric Pickle (Majami), Just Jack (Bristol), The Harry Klein (Minhen), BPM (Meksiko Siti), Space (Ibica), Hot Natured at Sonar (Barselona) itd...

Apollonia je tročlani sastav koji čine ugledni pariski DJ-evi Shonky, Dan Ghenacia i Dyed Soundorom, i koji funkcioniše po konceptu „jedan vinil po osobi". Ovaj trio je nastupao na svim većim žurkama Evrope, uključujući DC10, fabric, Panorama Bar kao i BPM Festival, a nedavno je izašao i prvi LP ovog tria („Lotus Seven“).

Deniz Kurtel je američki DJ. Deniz je inače pijanistkinja koja se pored muzike bavi i vajanjem i izrađuje LED skulpture i ogledala. Njeni prijatelji, dvojac Lamb+Wolf, uveli su je u svet moderne elektronske muzike, a Damiana Lazarusa, joj je i pomogao u lansiranju karijere, izdavajući njen EP „Whisper" kao i remiks numere „Owe Me" No Regular Playa. Može se reći da je imala sreće a da li pored sreće ima i još nešto prosudite nakon što čujete njen nastup.

Na kraju ove fenomenalne liste – ZA SADA – je Kate Boy trenutno jedan od najaktuelnijih elektro pop sastava na sceni. Publika Dance Arene imaće ekskluzivnu priliku da prisustvuje njihovom živom nastupu, koji uključuje pevačicu Kate Akhurst i trojac švedskih producenata, Hampus Nordgren Hemlin, Markus Dextegen i Oskar Sikow Engström.

Uskoro očekujemo informaciju o novim imenima. Stay tuned!

Ostavi
komentar

Povezano