Festivali

10.07.2013.

EXIT 2013: Neka R:Evolucija počne! Hor Viva Vox
foto: PR Photo
EXIT 2013: Neka R:Evolucija počne!

Detaljan vodič kroz prvo festivalsko veče

EXIT svoje kapije otvara za svega nekoliko sati a za prvi festivalski dan (sreda, 10. jul) organizatori su pripremili vrhunske koncerte na Main Stage-u koje nikako ne biste trebali da propustite. Idemo od početka...

U 20:30 na binu izlaze pančevački hip – hop / hardcore sastav Iskaz i Marko Šelić Marčelo ili Marchelo kog ne treba puno najavljivati. I Iskaz i Marchelo imaju značajna mesta na domaćoj hip – hop sceni a energiju, ideje i muzičke koncepte ukrštaju još od 2006. godine kada je startovala njihova saradnja. Očekujte snažne i inteligentne rime, punu binu i eksploziju pre svega hip – hopa ali i funk-a i hard core-a. Izuzetan izbor benda za početak festivala koji nosi naziv EXIT R:Evolucija – poziv na buđenje, bunt, uključenje mozga, otvaranje očiju... poziv na akciju, poziv na izlazak iz svakodnevnog i zadatog, poziv na R:Evoluciju!

U 21:30 nešto totalno drugačije! Akapela hor Viva Vox, verovatno najbolji ove vrste na našim prostorima a nezvanično i šire. Oko 35 mladih, talentovanih ljudi koji svojim glasovima izvode nezamislivo, pod dirigentskom palicom profesorke Jasmine Lorin, nateraće vas da iz sve svage osluškujete njihov nastup u potrazi za skrivenim instrumentima ili matricom. Uzalud! Tako nešto nećete naći jer oni SVE, ali SVE što čujete izvode glasovima. Tokom poslednjih par godina doživeli su ogromnu popularnost, održali veliki broj koncerata među kojima je, sada već legndarni, u januaru ove godine u New York-u u Ujedinjenim Nacijama. Oni pune 3 Sava Centra za redom, oni će vas naježiti od glave do pete, oni pevaju sve od Prodigy-a do Beatlesa i njima je mesto baš ovde, prvog dana EXIT-a na Main Stage-u! Obavezno dođite da ih čujete! (intervju sa dirigenticom Lorin možete pročitati klikom OVDE).

U 23h nakon Viva Vox-a kreće nastup koji pompezno najavljujemo već duže vreme a koji je bez preterivanja verovatno jedan od najznačajnijih nastupa u poslednjih 10 godina kod nas. Naravno, radi se o čuvenom sastavu Chic koji na EXIT dolazi predvođen jednim od osnivača ovog kultnog benda i ujedno jednog od najznačajnijih muzičara modernog doba – Nile Rodgersom. Ne brinite ako niste čuli za njega jer se radi o čoveku koji uglavnom radi „iz senke“. Važno je da ste čuli za njegovu muziku a mi vam garantujemo da od reči do reči i do poslednjeg tona znate SVE pesme koje je komponovao i producirao jer je ovaj mag i pionir dance muzike radio sa zvezdama kao što su Madonna, Diana Ross, Eric Clapton, INXS, Duran Duran, David Bowie, Michael Jackson, Mick Jager i Daft Punk!!! Ovo je nastup koji, ako i malo volite muziku, jednostavno morate videti i čuti jer je bukvalno sramota propustiti ovakvu priliku!

I za kraj, (ili za početak, zavisi kako gledate na stvari), Xilent, takođe na Mainu, odmah nakon Nile Rodgersa i Chic-a. Xilent je slavu doživeo nedavno, hitom „Chose Me II“ a sada je jedno od najznačajnijih imena u dubstep kulturi. Nema boljeg načina da završite prvo veče.

Neka R:Evolucija počne!

Ostavi
komentar

Povezano