Festivali

10.01.2014.

Eurosong 2014.: Učestvuje najmanje 36 zemalja Eurosong, 2014
foto: www.eurovision.tv
Eurosong 2014.: Učestvuje najmanje 36 zemalja

Ko sve ide u Kopenhagen?

Jedan od najgledanijih šou programa u Evropi ove godine se održava u Danskoj, a javni servisi 36 zemalja su do sada potvrdili učešće na Evroviziji!

Mi nećemo biti deo ovog spektakla, 59. po redu, ali ni naši susedi Hrvati, kao ni Bosna i Hercegovina, koja se prvenstveno prijavila, ali je na kraju odustala.

Makedonci idu i ove godine, kao i Grčka, a kao veliki povratnici najavljeni su Poljska i Portugal!

Odluka RTV Slovenije se i dalje čeka, zbog čega je rok za prijavljivanje i produžen.

Izgleda da se mnogi spremaju za narednu godinu, kada će biti proslava šezdestogodišnjice Evrovizije, a ove godine 30 zemalja će se plasitati u polufinale, dok će se 20 plasirati u samo finale! U finalu je već sada Danska, koja je odnela pobedu na prošlogodišnjoj Evroviziji (Emmelie de Forest „Only Teardrops“), a pored nje su tu i večiti finalisti – Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija.

Lista zemalja koja je do sada potvrdila učešće: Albanija, Azerbejdžan, Austrija, Belorusija, Belgija, Crna Gora, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Holandija, Island, Irska, Izrael, Italija, Jermenija, Letonija, Litvanija, Makedonija, Mađarska, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Španija, Švedska, Švajcarska, Ukrajina i Velika Britanija.

Jedva čekamo!

 

Ostavi
komentar

Povezano