Festivali

10.06.2014.

Drugi Americana Night Festival u DOB-u 12. juna Dom Omladine Beograd
foto: PR Photo
Drugi Americana Night Festival u DOB-u 12. juna

Zanimljiv repertoar i ove godine

U četvrtak, 12. juna, u Domu omladine Beograda će se održati drugi po redu Americana Night Festival na kome će nastupiti Stray Dogg, Went, Lovely Quinces i J.R. August!

Stray Dogg postoji već tri godine, i za ovo vreme članovi nisu bili lenji, naprotiv – održali su preko 100 koncerata i izbacili dva studisjka albuma („Almost“ i „Fire's Never Wrong“), a trenutno pripremaju i novi album koji bi trebalo da izađe sledeće godine!

Went je sastav iz Beograda koji postoji od 2005. godine. Njihova muzika je kolizija tradicionalnog i savremenog, a ove godine bi trebalo da izađe novi EP „Alternative Endings“ koji je najavljen singlom „Short-Term Memory“.

J.R. August je ime iza koga stoji kantautor i multiinstrumentalista Nikola Vranić, koji nam dolazi iz Zaboka. On je na svom EP-u krenuo da radi još 2011. godine, a svoju priču je ispričao kroz četiri video spota, za koje je scenario pisao sam!

Lovely Quinces je u stvari mlada Splićanka Dunja Ercegović, koja je svoj EP „No Room For Us“ izbacila krajem prošle godine! Na EP-u se nalazi pet pesama koje su dobile veoma dobre kritike, a koje je Dunja sama iskomponovala.

Karte za predstojeći festival (čiji je broj ograničen) možete nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a po ceni od 500 dinara, dok će cena na dan samog festivala iznositi 700 dinara!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano