Festivali

26.03.2014.

Darkwood Dub na Supernaturalu 27. aprila na Adi Huji Darkwood Dub
foto: Aleksandar Ilić
Darkwood Dub na Supernaturalu 27. aprila na Adi Huji

Darkwood Dub, jedan od najuticajnijih bendova na domaćoj sceni nastupiće na osmom Supernatural festivalu koji se održava 27. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu.

Kultna beogradska grupa iza sebe ima osam albuma, 26 godina karijere i niz nezaboravnih nastupa na brojnim festivalima u regionu, uključujući Supernatural. Najverniji fanovi Darkvuda i dalje prepričavaju njihov nastup 2010. godine ispred Hajdučke česme, u okviru Supernatural festivala. Bend će nastupiti u izvornoj, četvoročlanoj postavi, sa set listom koja pokriva i neke od najranijih perioda u protekle dve decenije rada na domaćoj sceni.

Darkvudi ove godine obeležavaju 20 godina od izlaska prvog albuma „Paramparčad“ i ovogodišnje nastupe održaće u znaku ranijih radova i u osnovnoj formaciji koju čine pevač Dejan Vučetić Vuča, gitarista Bojan Drobac Bambi, basista Miki Ristić i bubnjar Lav Bratuša.

Festivalaska ulaznica je ove godine Supernatural čaj, koji će po ceni od 200 dinara posetioci moći da kupe u beogadskim Maxi i Tempo objektima.  Karta na ulazu festivala iznosice 400 dinara, a ulaz do 14h  za decu i roditelje je besplatan. Svi koji kupe Supernatural čaj i praznu ambalažu ponesu na festival ne samo da će ući na festival već će pomoći finansiranje programa „Earth keepres“ za primenjeno ekološko obrazovanje mladih, koje ima za cilj da studentima pruži praktična znanja iz oblasti očuvanja i upravljanja životnom sredinom.

Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju  i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AIDEL)  izabrala je projekat “Supernatural park - od deponije do parka” kao jedan od 25 najuspešnijih projekata u Evropi, zajedno sa inicijativama iz Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije i ostalih zemalja Evrope. 

Ostavi
komentar

Povezano