Festivali

13.07.2013.

Četvrto EXIT veče: MjuzNews vodič i preporuke EXIT
foto: EXIT PR Photo
Četvrto EXIT veče: MjuzNews vodič i preporuke

Atoms For Peace, David Guetta i Van Gogh

Nakon što je sinoć na Tvrđavi više od 45.000 posetilaca popunilo sve bine usledio je spektakl neviđenih razmera koji će svi koji su sinoć bili na trećoj EXIT večeri sigurno dugo pamtiti. Ne verujte medijima koji su pisali o nekakvom “haosu” jer ničega takvog (u negativnom smislu) nije bilo a ti koji pišu o valjanju, gaženju i zastrašujućoj gužvi, očigledno nikada pre nisu bili na rok koncertu ili ne daj bože festivalu. Ali dobro, senzacija uvek dobro dođe pa ćemo im oprostiti.

Istina je ta da su momci iz sastva The Prodigy nadmašili sami sebe i svoja dva prethodna EXIT nastupa ostavili u senci sinoćnjeg koncerta koji se graniči sa čarolijom i ludilom.

Ali to je sve bilo sinoć, a šta biva večeras – e, to je pitanje za million dolara! Dešava se mnogo, čak i suviše sjajnih svirki a mi ćemo, kao i prethodnih dana, pokušati da vam makar malo pomognemo da se odlučite.

Idemo od maina…

Ako volite experimental elektro rock za vas je onda kao stvoren nastup koji kreće od 23h na glavnoj EXIT-ovoj bini. Naravno, pričamo o sjajnom superbendu Atoms For Peace koji sačinjavaju: Thom Yorke (osnivač i pevač Radioheda), Flea (basista Red Hot Chili Peppersa), Nigel Godrich (dugogodišnji producent Radioheada), Joey Waronker (levoruki bubnjar koji iza sebe ima dugogodišnje saradnje sa imenima kao što su R.E.M. i Beck) i Mauro Refosco (brazilski perkusionista koji je sarađivao sa David Byrneom i Red Hot Chili Peppers).

Atoms For Peace nastali su kada smo Flea i ja zaglavili jedno veče slušajući Fela Kuti muziku celu noć“izjavio je Thom Yorke. “Otkrili smo koliko je ogromna muzička energija sakrivena u našoj potencijalnoj saradnji. To su ti momenti kada osetiš da se velike stvari dešavaju“. Nastup na EXIT-u 2013. je deo njihove prve turneje od nastanka benda 2009. godine pa vam je jasno da ovaj koncert nikako ne treba propustiti.

Ako malo skratite uživanje u Atoms For Peace i malo pre ponoći krenete sa Main Stage-a, stižete taman na vreme na nastup David-a Guette koji tačno u ponoć kreće na Dance Areni. Ovaj vrhunski muzičar i producent trenutno je najpoznatiji DJ na svetu! Tokom svoje dosadašnje karijere osvojio je dve Grammy nagrade, a njegovi hitovi su dostigli više od 2 milijarde pregleda online! Guetta je toliko puta gostovao u Srbiji da će verovatno uskoro početi i da govori srpski, ali je ljubav domaće publike i ovog DJ genija, svakim njegovim dolaskom sve jača i jača.

 

"Nastupi na EXIT-ovoj tvrđavi su poseban doživljaj. Srpska publika mi je uvek davala mnogo ljubavi, i poručujem im da se spreme za show kakav do sada nisu iskusili“– izjavio je Guetta.

Čuveni miljenici domaće publike, Van Gogh, sviraju na Fusionu od 1am, nakon njih su na programu Pankrti a nakon njih, od 4:15, interesantan electronic / down tempo sarajevski sastav Velahavle kog smo pre par dana imali prilike da čujemo u na Attic Nights mini festivalu u Beogradu u okviru BELEF-a.

Na Riffs & Beats bini, večeras nas očekuje pravi rafal sjajnih nastupa: Feud je od 22:40, Bjesovi od 23:45, Lollobrigida od 1:05, Sajsi MC & B.K.O. od 2:25 a E-Play od 3:25. Za vas koji volite ovaj fazon, večeras neće biti mnogo šetnje. Spustite sidro na ovoj bini i uživajte do zore!

Reggaea nikad dosta a ni našeg obožavanog Hornsman Coyota koji bukvalno živi na Tvrđavi ovih dana. Nakon sjajnog nastupa sa Eyesburnom na mejnu, večeras nastupa sa Balkan Music BOX Riddim od 2:15 na Positive Vibrations Reggae bini.

Ako na Tvrđavu uđete rano, na Agora bini od 21:30 muziku pušta Damir Urban. Mi ovo svakako nećemo propustiti jer nema boljeg načina da se pripremite za ostatak večeri a toplo se nadamo da se vidimo tamo.

Ostavi
komentar

Povezano