Festivali

14.03.2014.

Carl Cox vs Friends 11. jula na EXIT-ovoj Dance Areni Carl Cox
foto: EXIT PR Photo
Carl Cox vs Friends 11. jula na EXIT-ovoj Dance Areni

Povodom 15. izdanja festivala, na EXIT-ovoj Dance Areni ove godine nas očekuju fenomenalni nastupi nekih od najvećih elektro zvezda svetske scene.

U petak, 11. jula na programu je ''Carl Cox vs Friends'' veče koje je do sada predstavljeno na najvećim svetskim festivalima, a sastoji se od pažljivo izabranih predstavnika novih talasa elektronske muzike, ali i proverenih velikana čiji rad je zagolicao Coxovo nepogrešivo uho.

“Jedva čekam da se vratim (na Dance Arenu) i da sve ovo ponovim. Bilo je zaista neverovatno :) x” rekao je Cox ovim povodom.

Malo toga postoji što ovaj čovek nije postigao - kultne rezidenture na Ibici koje traju već 13 godina, dva seta na dočeku novog milenijuma i to u dve vremenske zone, kao i nastup pred 1 500 000 ljudi na Love Parade-u u Berlinu, sve vreme šireći svoju vanvremensku ljubav prema muzici i životu uopšte. Ove godine dovodi nam povorku svojih muzičkih prijatelja da žurkom koja traje do ranih jutarnjih sati proslavi s posetiocima EXIT festivala leto, muziku i izlazeće sunce!

CARL COX vs DANNY TENAGLIA

Muzički ambasador, veteran esid hausa, šampion tehna i otac britanske rejv scene, Carl Cox, zajedno sa najboljim njujorškim didžejem koji iza sebe ima više od 200 produkcijskih radova, Danny Tenagliom, nastupiće na ovogodišnjem Exitu sa jednim od najeksluzivnijih b2b setova u elektronskoj muzici! Ova dva velikana sa karijerama koje traju više od tri decenije definitivno će dati najboljoj Dance Areni na svetu novu dimenziju nezaboravnog provoda.

BEN KLOCK vs MARCEL DETTMANN

Dva rođena Berlinera, neizostavni sastojak scene koju je ovaj grad iznedrio i jedna od najznačajnijih imena u novijoj istoriji tehno muzike, dolaze po prvi put na Dance Arenu da pokažu zbog čega su njihovi maratonski šestočasovni, a ponekad i dvanaestočasovni setovi u kultnom klubu Berghain jedna od najiščekivanijih stavki u kalendaru svakog berlinskog klabera.

EATS EVERYTHING vs CASSY

Ovaj dinamični duo će zapaliti tvrđavu! Eats Everything je poznat po svojim suludo naprednim andergraund setovima, ali i po vanvolšebnim remiksima za Jamie Jones, Four Tet, Adam F i po tome što su njegove pesme izvodili Seth Troxler i Skream to Readlight. Kao dobitnik nagrade za najboljeg britanskog didžeja u 2011. potpuno opravdava ovu titulu. Britanka karipskog porekla i rezident čuvenog kluba Panoramabar u Berlinu, Cassy je u dosadašnjoj karijeri sarađivala s velikanima poput Luciana, Mathew Jonsona, Ricardo Villalobosa i Steve Buga. Ovo je jedan od najinteresantnijih parova, i sigurno će očarati sve posetioce Arene.

Planetary Assault Systems LIVE

Planetary Assault Systems je najuticajniji pseudonim čuvenog predstavnika tehno žanra, Luke Slatera koji na sceni dominira već dvadeset godina. Luke je majstor dinamičnog, futurističkog tehna, a poslednja dva albuma pod ovim pseudonimom izdao je pod izuzetno važnom berlinskom etiketom Ostgut Ton. Na EXIT dolazi sa svojim izuzetno zanimljivim live nastupom.

Ostavi
komentar

Povezano