Festivali

09.07.2014.

Candy Dulfer na Nišvillu 15. avgusta Candy Dulfer
foto: Nišville PR Photo
Candy Dulfer na Nišvillu 15. avgusta

Više nego dostojna zamena za Sheilu E

Sheila E je otkazala svoj dolazak u Evropu i nastup na Nišvillu, ali su organizatori pronašli više nego dostojnu zamenu – 15. avgusta na jednom od najvećih jazz festivala u vom delu sveta nastupiće poznata saksofonistkinja Candy Dulfer!

Candyin otac je poznati saksofonista Hans Dulfer i on joj je prvi dao časove saksofona i uveo u svet muzike, kada je imala samo šest godina. Candy je počela da svira sopran saksofon, ali je kasnije prešla na alt, kome je ostala verna do dan danas, postavši prepoznatljiva solistkinja u funk i smooth jazz žanrovima.

Sa samo četrnaest godina osnovala je svoj bend imena Funky Stuff, a prvu veliku saradnju Candy je ostvarila sa legendom Princom, koga je pratila na koncertima, TV nastupima i u studiju, ali je ipak odbila da postane stalni član njegove ekipe. Sa Daveom Stewartom iz sastava Eurythmics snimila je instrumental „Lily Was Here“, koji postaje planetarni hit i sjajna najava za njen debitantski album „Saxuality“.

Od tada, Candy je sarađivala sa brojinim velikanima muzičke industrije – Aretha Franklin, Blondie, Van Morison, Pink Floyd, George Duke, Joey DeFrancesco, Jimmy Cliff, Chaka Khan, Beyonce su samo neka od imena sa kojima je Dulfer radila, a dokaz da njena popularnost ne jenjava su i dva rasprodata koncerta koje je održala početkom ove godine u „Ziggo Dome“ areni u Holandiji, pred 34 hiljade posetilaca!

Njen nastup na Nišvillu svakako ne treba propustiti, zato na vreme nabavite svoje karte za ovaj jazz spektakl!

Vidimo se!

Ostavi
komentar