Festivali

13.03.2013.

Buika na Guitar Art Festivalu Buika
foto: PR Photo
Buika na Guitar Art Festivalu

Najtraženija flamenko zvezda današnjice

Iako je njena porodica poreklom iz Gvineje, Buika (Concha Buika) je odrasla na Mjorki uz zvuke tradicionalnog „cante“ flamenka. Njena muzika je tako danas miks jazz-a, cople, bachate i flamenka.

Karijeru je započela 2000. godine nastupajući u prestižnim hotelima i što je interesantno, i malo poznato, u Las Vegasu kao imitator Tine Turner.

Srećom po sve njene funove, Buka je 2005. godine izbacila svoje debi izdanje jednostavnog naziva „Buika“. Već sledeće, 2006. godine usledio je sledeći album „Mestizuo“ na kom je sarađivala sa Jacobom Suredom. Do danas, Buika je izdala ukupno sedan albuma od čega poslednji 2011. godine. Tokom 2009. godine sarađivala je sa mega zvezdom Nelly Furtado a saradnja je ovenčana zajedničkom pesmom „Fuerte“.

Buika će u subotu 16. marta nastupiti u beogradskom Sava Centru pred publikom četrnaestog po redu Guitar Art Festivala. Za ovu priliku njen nastup će biti prilagođen tako da najvećim delom obuhvati kompozicije koje uključuju flamenko gitaru ali, kako je najavljeno, izvešće i pesme u soul i jazz maniru u pratnji gitara i perkusija.

Buika je trenutno jedna od najvećih flamenko imena i najtraženija umetnica iz foldera „world music“ pa je njeno gostovanje u domaćoj prestonici izuzetan muzički događaj koji ne bi trebalo propustiti.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano