Festivali

03.10.2014.

Beogradski džez festival: pogledajte kompletan program
Beogradski džez festival: pogledajte kompletan program

Sjajni koncerti na 30. festu džeza

Kako smo već objavili 30. po redu Beogradski džez festival se ove godine održava od 24. do 27. oktobra u Domu omladine i Domu sindikata, a sada možete pogledati kompletnu listu izvođača koji nas očekuju na ovogodišnjem izdanju!

U četiri dana festivala nastupiće neki od najboljih muzičara ovog žanra na svetu, što još jednom potvrđuje koliko je Beogradski džez festival značajan za kulturu ne samo naše prestonice, već i čitave zemlje!

U petak, 24. oktobra, festival će svečano otvoriti Kvartet Maksa Kočetova. Maksim Kočetov je rođen u Ukrajini, a osnovne studije saksofona je završio na Kijevskom državnom muzičkom koledžu. Od sredine dvehiljaditih živi i radi u Srbiji, a 2010. godine je postao član Big Band-a RTS-a, vremenom postavši prvi alt ovog orkestra, a prošle godine je, u formi kvareteta, izbacio neo bop album „13:30“. Posle ovog sjajnog kvarteta, nastupiće Children Of The Light Trio, o kojima detaljnije možete pročitati OVDE, a prvi dan festivala zatvoriće projekat „1/1“, koga čine norveški trubač Nils Petter Molvaer, jedan od pionira „džeza budućnosti“ i nemački electro producent Moritz von Oswald, koji se afirmisao na elektronskoj sceni devedestih godina, posle čega je prešao u džez muzičke vode.

U subotu, 25. oktobra, festival će započeti Serbian Jazz Bre!, čija muzika predstavlja fuziju džeza i balkanskog folklora, bend koji nastavlja umetničku misiju čuvenog Branislava Lale Kovačeva. Posle njih nastupiće Vasil Hadžimanov Trio i Vasil Hadžimanov Band, koji će ugostiti čuvenog Davida Binneya, sa kojim je Vasil sarađivao tokom svog boravka u Americi. Iste večeri nastupa i Mutua, projekat koga čine muzičari Wolfgang Pusching, John Sass i Mamadu Diabate, koji u svojim izvođenjima ukrštaju daleke kulture Amerike, Evrope i Afrike. Veče će zatvoriti trio Nostalgia Nilsa Wograma , koji je pored ovog čuvenog tromboniste sastvaljen još od bubnjara Dejana Terzića i orguljaša Arnoa Krijgera.

U nedelju, 26. oktobra, veče otvara jedan od najtalentovanijih danskih džezera, Jakob Anderskov, sa svojim koncertom „Strings, Percussion and Piano“, na kome će pored njega nastupiti još troje gudača i perkusionista. Posle njega, sledi nastup Kvinteta Paola Fresua, koji važi za najboljeg i najzaposlenjeg evropskog džez trubača – svake godine održi preko 200 nastupa i snimi oko desetak albuma. Iste večeri nastupaju Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Quartet with Billy Mintz and Scott Colley, kao i Red Trio, pijanistički sastav iz Portugala.

Poslednje veče festa, koje se održava 27. oktobra, predviđeno je za  velikane – nastupaju trio Michela Camila i kvartet Charles Lloyda, o čemu više možete pročitati OVDE.

Pogledajte satnicu i cene karata za predstojeće nastupe:

PETAK, 24.10.

Kvartet Maksa Kočetova, svečano otvaranje, DOB, Velika sala, 19h
Ulaz samo uz pozivnicu

Children Of The Light Trio, 21h
Cena ulaznice u pretprodaji 1000 dinara

„1/1“, Molvaer / Oswald, DOB, sala Amerikana, 23h
Cena ulaznice u pretprodaji 800 dinara

SUBOTA, 25.10.

Serbian Jazz Bre!, DOB, Velika sala, 19:30h

Vasil Hadžimanov Trio/ VB Band & David Binney, 21h
Cena ulaznice u pretprodaji 800 dinara

„Mutua“ Pusching/ Sass/ Diabate, DOB, Amerikana, 23h

Nils Wogram Nostalgia, 00:15h
Cena ulaznice u pretprodaji 800 dinara

NEDELJA, 26.10.

Jakob Andreskov „Strings, Percussion and Piano“, DOB, Velika sala, 19:30h
 
Paolo Fresu Kvintet, 21h
Cena ulaznice u pretprodaji 1000 dinara

Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Quartet with Billy Mintz and Scott Colley, DOB, Amerikana, 23h

Red Trio, 00:15h
Cena ulaznice u pretprodaji 800 dinara

PONEDELJAK, 27.10.

Charles Lloyd Quartet „Wild Man Dance Suit“, Dom sindikata, 19:30h
Cena ulaznica 1000 i 1500 dinara, ograničen broj đačkih ulaznica po ceni od 100 dinara (biletarnica Eventim-a u zgradi DOB-a)

Michel Camilo Trio, 21:30h
Cena ulaznica 1200 i 1700 dinara, ograničen broj đačkih ulaznica po ceni od 100 dinara (biletarnica Eventim-a u zgradi DOB-a)

Komplet karata za dvodelni program u Domu sindikata iznosi 2000 dinara, dok komplet karata za glavni program festivala iznosi 4500 dinara.

Vidimo se!

Ostavi
komentar