Festivali

22.04.2014.

Bendovi, prijavite se za Mikserov Double Dare! Mikser House
foto: PR Photo (FB)
Bendovi, prijavite se za Mikserov Double Dare!

Velika šansa za sve vas koji se bavite autorskom muzikom

Kulturna organizacija Mikser i ove godine daje priliku mladim i neafirmisanim a autorskim bendovima iz Srbije i regiona, da dožive čari koncertne bine i predstave svoju muziku pred većim brojem ljudi.

Ove godine onkurs za nastup na Mikser Festivalu koji se doržava u junu, nosi naziv „Double Dare“ i  namenjen je mladima koji se bave autorskom muzikom, a po prvi put Mikser će pružiti istorijsku šansu i autentičnim bendovima čija je prosečna starost članova 40 i više godina.

Zainteresovani bendovi se mogu prijaviti sve do 16. maja 2014, a najbolji će pored prilike da nastupe na ovogodišnjem Mikser festivalu, koji se održava od 3. do 8. juna u Savamali, moći da čuju svoje autorske numere na kompilacijskom CD-u koji će objaviti izdavačka kuća Mascom Records, a koji će biti oficijelni proizvod Mikser festivala 2014. 

Pravo učešća na konkursu „Double Dare“ imaju svi autorski bendovi koji nemaju zvanično izdanje, a konkurs u skladu sa svojim nazivom, ima dve kategorije: „ZAUVEK MLADI / FOREVER YOUNG” i „NOVA SNAGA / NEW POWER”.

Kategorija „ZAUVEK MLADI“ namenjena je bendovima čiji članovi imaju prosek godina preko 40 godina, imaju autorsku muziku i želja im je da naprave preokret – jer nikad nije kasno. Mnogi veliki umetnici svoja nabolja dela stvorili su u srednjim ili poznim godinama; Leonard Cohen je recimo, svoj prvi album objavio tek u 33. godini.

S druge strane, kategorija „NOVA SNAGA“ namenjena je mladim neafirnisanim bendovima, a najbolji bend u ovoj kategoriji od izdavačke kuće Mascom Records dobiće i izdavački paket u vrednosti od 1.000.000,00 dinara koji sadrži: izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju fizičkih nosača zvuka, digitalnu distribuciju, administraciju i zaštitu dela i autora, kao i promotivnu  podršku i distribuciju sadržaja medijima.

Oba konkursa otvorena su za sastave iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Albanije.

Mešoviti žiri koji čine istaknuti muzičari i producenti iz regiona napraviće selekciju bendova koji će nastupiti na festivalu. Dok će po jedan najbolji sastav iz obe kategorije nastupiti i na ceremoniji zatvaranja Mikser festivala u Mikser House-u.

Konkurs je otvoren od 17. aprila do 16. maja 2014, dok će rezultati konkursa biti objavljeni 18. maja. Više informacija i formular za prijavu možete pronaći OVDE.

Ostavi
komentar