Festivali

09.04.2013.

Belgrade Demo Fest ulazi u drugu takmičarsku nedelju Belgrade demo FEST LIVE
foto: PR Photo
Belgrade Demo Fest ulazi u drugu takmičarsku nedelju

Beogradski demo fest LIVE je nakon više nego uspešno održane prve ušao i u drugu takmičarsku nedelju. Broj bendova koji su se prijavili ogroman je a nakon prvih takmičarskih dana festival je pokazao visok nivo organizacije i dobar odziv publike.

Festival je u utorak 2. aprila svečano otvorio najstariji živi roker na Balkanu Branko Marušić Čutura. U nekoliko rečenica je podsetio sve prisutne na same početke rokenrola u Srbiji. To veče je aktivno učestvovao u žiriju i na kraju presudio ko ide dalje. 

Pored stalne postavke žirija, koju čine, novinar - kritičar Branimir Lokner i organizator festivala Aleksandar Šarčević, druga dva dana u žiriju su bili i Đorđe Grbić, izdavač velikog broja izdanja domaćih punk, rock i metal grupa tokom devedesetih i vlasnik čuvenog Felix shopa, zatim Zoran Rogošić, urednik nekad uticajnih magazina Rock i Metal Express, i Nenad Pejović, gitarista grupe Kanda Kodža i Nebojša.

Na osnovu glasova publike i žirija u narednu fazu festivala plasirali su se grupe: Ućuti Pas, Young Husbands, GodDamn, Hidrogen, Bas i Stega i Iznebuh

Druga nedelja festivala počinje danas, u utorak 9. aprila, a nastupaju UKT, R' umors, Vrane Kamene i Centralna Aktivnost. Za sredu, 10. april, najavljeni su: Microwave, Anemona, Marienfeld i Orest, dok će u četvrtak, 11. aprila, nastupiti: VIS Novi Dan, Meda Vuk i Sandokan, Contra Creative i Empathy Soul Project.

Prvi takmičarski ciklus traje ukupno šest nedelja, a nakon četvrtfinala i polufinala veliko finale održaće se 23.  juna u bašti KST-a u Beogradu. 

Nastupi svake večeri počinju od 21h, i svi bendovi imaju na raspologanju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju.

Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd).

 

Ostavi
komentar

Povezano