Festivali

20.03.2013.

Belgrade Demo Fest LIVE Belgrade demo FEST LIVE
foto: BDF PR Photo
Belgrade Demo Fest LIVE

Još samo par dana za prijavljivanje

Ostalo je još samo 5 dana do isteka roka za prijavu za ovogodišnji Belgrade Demo Fest. Ako to još niste učinili, a planirate, formular za prijavu možete preuzeti ovde http://bit.ly/XccDEo. Pupunjen formular potrebno je poslati na bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 25. Marta2013.

Belgrade Demo Fest Liveje zamišljen kao mesto za neafirmisane umetnike koji se bave popularnom muzikom i koji učešćem na ovom festivali dobijaju priliku da se predstave publici ali i da osvoje nagradu i samim tim dobiju određenu medijsku promociju koja će uslediti.

Festival je urganizovan u nekoliko ciklusa, od čega prvi predviđa selekciju 48 bendova od ukupnog broja prijavljenih. Zatim, u drugom ciklusu, sledi predstavljanje 48 odabranih učesnika koji će nastupati tokom 12 večeri. Svaki bend imaće na raspolaganju 30 minuta u okviru kojih će na najbolji način prezentovati svoju muziku publici i žiriju. Neophodno je da svaki bend u okviru svog nastupa izvede minimum tri autorske pesme.  Nakon drugog ciklusa biće održano šestčetvrtfinala sa po četiri benda u kojima je princip selekcije isti kao i u prethodnom krugu – po dva benda od četiri u svakom četvrtfinalu ide dalje – jedan po izboru žirija, drugi po izboru publike.

Tokom dve polufinalne večeri nastupaće po šest bendova od kojih po tri idu u finale, dva po izboru žirija i jedan po izboru publike.

I konačno, uvelikom finalu od šest finalista biće izabran pobednik festivala, kao i bendovi koji će svirati na Beer Festu, Marsmoon Festu i na nekoj od  KST-ovihmanifestacija. Biće dodeljene inagrade po izboru publike, žirija, za najbolje bendove po kategorijama, kao i za najboljeg pevača, gitaristu, basistu, klavijaturistu i bubnjara.

Za detaljnije info kliknite OVDE.

Ostavi
komentar

Povezano