Festivali

18.06.2014.

Beer Fest ove godine od 13. do 17. avgusta na Ušću! Beer Fest
foto: PR Photo
Beer Fest ove godine od 13. do 17. avgusta na Ušću!

"Biram da recikliram i doniram"

Dvanaesti po redu Belgrade Beer Fest biće održan od 13. do 17. avgusta 2014. godine, na beogradskom Ušću.

Kao i prethodnih godina, glavni aduti, ove najposećenije manifestacije u jugoistočnoj Evropi, biće odlična atmosfera, muzički program koji predstavlja najbolje izvođače iz zemlje, regiona i sveta, kao i široka ponuda pivskih brendova.

Belgrade Beer Fest svake godine realizuje višemesečne kampanje sa snažnim društvenim porukama i time na direktan način utiče na edukaciju stanovništva. Svesni svoje odgovornosti prema društvu, Beogradska kulturna mreža, kao producent festivala, odlučio je da ovog leta, sve aktivnosti usmeri na prikupljanje pomoći za stanovištvo ugroženo u majskim poplavama. Tako će tradicionalna kampanja „Biram da recikliram“ imati i svoj dodatak, pa će se zvati „Biram da recikliram i doniram“, jer će sav novac od otkupa prikupljenih limenki biti usmeren za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji. Takodje, zarada od prodaje suvenira Beer Fest-a biće uplaćena na račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima, a svi segmenti marketinške kampanje obuhvatiće apele za pomoć.

Osim humanitarnih akcija u fokusu glavnih poruka Belgrade Beer Festa je i društveno odgovorna kampanja “Nemoj da piješ dok voziš” koju festival sprovodi iz godine u godinu. Pored apela na sve posetioce da budu savesni i ne voze pod dejstvom alkohola, u toku samog festivala organizovaćemo i akcije koje će konkretno doprineti većoj bezbednosti u saobraćaju.

Belgrade Beer Fest ima ogroman značaj i za turizam Beograda i Srbije. Sa preko 650.000 posetilaca za pet dana i ogromnim publicitetom koji ga prati, ovaj festival je postao formula 1 turizma Beograda i jedna od najprepoznatljivijih manifestacija koju prestonica Srbije nudi. Pozitivni utisci koje gosti festivala i Beograda ponesu sa sobom, nemerljiva su i najveća vrednost Beer Festa.

I ove godine nas očekuje bogat i kvalitetan muzički program, a imena izvođača biće objavljena na prvoj konferenciji za medije početkom jula u Skupštini grada.

Proteklih jedanaest godina publika je mogla da uživa u preko 500 besplatnih muzičkih nastupa. Najznačajniji bendovi iz regiona i Srbije svake godine privuku veliki broj posetilaca, a misija festivala je da različitim muzičkim žanrovima spaja kulture i nacije.

Uz sjajnu muziku, posetice očekuje i široka lepeza pivskih ukusa.  Za one kojima je pivo najbitniji segment festivala, treba naglasiti da će se i ove godine degustirati 50 različitih pivskih internacionalnih i srpskih brendova.

Piće koje slovi kao jedno od najboljih za opušteno druženje, od početka je zaštitni znak Belgrade Beer Festa, a u slavu ovog "soka" posebne vrste, okupićemo se opet u avgustu kada posetice očekuje pet dana odlične atmosfere i dobrog druženja.

Ostavi
komentar

Povezano