Festivali

16.04.2013.

BDF Live: Završena i druga takmičarska nedelja Meda, Vuk i Sandokan
foto: PR Photo
BDF Live: Završena i druga takmičarska nedelja

Tesna borba sjajnih demo bendova

Tokom druge takmičarske nedelje festivala Belgrade Demo Fest LIVE nastupili su: UKT, R’ umors, Vrane Kamene, Centralna Aktivnost, VIS Novi Dan, Meda Vuk i Sandokan, Contra Creative i Empathy Soul Project.

Prema glasovima publike u drugi krug su se plasirali: UKT iz Soko Banje i Meda, Vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi. Žiri na čelu sa Branimirom Loknerom imao je težak zadatak da donese odluku ko će od izvođača nastaviti takmičenje budući da je konkurencija zaista bila izuzetno jaka a bendovi mahom izjednačeni po kvalitetu izvedbe i energiji. Izbor je pao na  postpunk bend Centralna Aktivnost iz Beograda i zrenjaninsku acid rock trojku Empathy Soul Project.

Pored novinara kritičara Branimira Loknera i Aleksandra Šarčevića organizatora festivala, u žiriju su se druge nedelje festivala “preznojavali” Miodrag Javorina DJ Mouse J, rezident kluba KST i Beer Festa, Vuk Protić, kompozitor, aranžer i video producent, aktivan kao klavijaturista u grupi Feud.

Zbog dana žalosti, jedan takmičarski dan je pomeren za treću nedelju festivala, tako da će posetioci moći ove nedelje u četiri dana da čuju ukupno 16  bendova.

U ponedeljak 15. aprila nastupiće Microwave, Anemona, Marienfeld i Orest, u utorak Dok 7, Helm, Uzemljenje i Prekid filma, u sredu Thundersteel, Himera, Infinity i Žuta minuta, dok je četvrtak rezervisan za Drugo lice, Neke face, Mishu Mashinu i Jelizavetu Bam.

Nastupi svake večeri počinju posle 21h, i svi bendovi imaju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju. Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd).

Ostavi
komentar