Festivali

08.07.2013.

Auguste na Akustika bini na Terraneu Auguste
foto: Iva Dizzy
Auguste na Akustika bini na Terraneu

Ženstvene akustične harmonije

Auguste su vokalno-instrumentalni duo koji čine Gordana Marković iz Banja Luke i Ivana Lulić iz Virovitice. Posle godinu dana nastupanja pred klupskom publikom Zagreba, imaćemo priliku da ih čujemo i na festivalu Terraneo u Šibeniku, koji poprima sve veće razmere na globalnoj muzičkoj sceni.

Ove talentovane devojke su se upoznale pre pet godina, kada su se našle na istoj audiciji za jednu zagrebačku školu vokalne tehnike, i momentalno prepoznale, jedna u drugoj, isti senzibilitet i ljubav prema akustici. U početku su svirale akustične obrade R'n'B, soul, swing pesama, da bi potom u svoj repertoar uključile i blues, ali i rock klasike! Vremenom su se okrenule i autorskom radu, pa trenutno ne izlaze iz studija, naporno radeći na albumu prvencu!

Prijava za Terraneo je bila sasvim slučajna i na brzinu, kako kaže Ivana, ali je urodila plodom, pa su od strane stručnog žirija, izabrane da nastupaju na bini Akustika gorepomenutog festivala! Svaka čast devojke!

Još jednom vas podsećamo da se festival Terraneo održava u Šibeniku, od 7. do 9. avgusta, gde ćemo moći da čujemo izvođače poput Prodigy-a, Azealia-e Banks, Wu Tang Clan-a, Calexico-a, My Bloody Valentine-a ali i naše – Dubiozu Kolektiv, Eyesburn, Svi Na Pod, Sevdah Baby i mnoge druge!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano