Festivali

03.07.2013.

Alice Russell dolazi na EXIT! Alice Russell
foto: EXIT PR Photo
Alice Russell dolazi na EXIT!

I GBH i Darkwood Dub i KKN i Bad Copy i...

Do EXIT-a je ostalo samo 7 dana! Uzbuđenje raste, a dobroj atmosferi doprinose i novi izvođači najveće festivalske bine- mt:s Main stage-a.

Glavnoj EXIT-ovoj bini priključuju se izvođači koji će mnoge obradovati - GBH, Alice Russell, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir.

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punk-a i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.

Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXITu, a izabrali su ih niko drugi do, veliki The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Za sve nabrojane domaće bendove ste sigurno čuli, a Alice Russell je jedna je od najznačajnijih novih pevačkih zvezda iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse! Upravo zato vam nastup ove dame najtoplije preporučujemo, jer ako do sada niste čuči za nju, ovo je idealna prilika, a mi vam obećavamo da ćete već sledeće godine, kad njena karijera eksplodira, biti ponosni što ste je slušali na EXIT-u. Alice za britansku scenu nije sasvim novo ime. Prvi album je izdala još 2004. godine i od tada još po jedan skoro svake godine do danas. Trenutno aktuelno izdanje „To Dust“ međutim, deluje da je „ono pravo“ a singl kojim je ovaj album predstavljen „Hertbreaker“ postao je hit kako u Britaniji tako i širom sveta i otvorio joj vrata koja su kroz sve ove godine bila zatvorena. Koliko je Alice klavitetan neo soul umetnik govore i navodi kritičara koji su doslovce poručili:  “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”

Ostavi
komentar

Povezano