Festivali

03.10.2013.

29. Beogradski Jazz Festival od 24. do 28. oktobra Cassandra Wilson
foto: PR Photo
29. Beogradski Jazz Festival od 24. do 28. oktobra

Sva lica džeza

Beogradski Jazz Festival, 29. po redu, biće ove godine svečano otvoren koncertom Cassandre Wilson koji će biti održan 24. oktobra u Sava Centru. Jedna od najvećih svetskih jazz umetnica i dobitnica dva Grammy-a, u Beograd dolazi sa specijalnim programom pod nazivom „Harriet Tubman & Cassandra Wilson present Black Sun“. Radi se projektu koji je inspirisan misijom Harriet Tubman, legendarne Afro-američke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata. Iste večeri, Beogradski Jazz festival se priključuje proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a a ovaj jedinstveni jubilej će uveličati i specijalni gost, jedan od najboljih evropskih trubača i kompozitora, Bert Joris.

Kako organizatori festivala najavljuju, Bogradski Jazz festival će ove godine, uprkos upola manjem budžetu i veoma teškim okolnostima, trajati jedan dan duže i pružiti posetiocima program jednakog kvaliteta kao i prethodnih godina. Tokom pet festivalskih dana publika će videti više od 15 koncerata najkvalitetnijih jazz umetnika iz Evrope, SAD i Srbije. Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, ostali koncerti festivala biće održani u salama Doma Omladine Beograd.

Vijay Iyer Trio, Lee Konitz & Dan Tepfer, Lars Danielsson i Ana Sofrenović, samo su neka od imena koje ćete imati prilike da vidite i čujete ukoliko posetite ovogodišnje izdanje Beogradskog Jazz Festivala koji se održava pod simboličnim imenom Sva lica džeza.

 

 

Ostavi
komentar