Festivali

15.07.2015.

10 stvari o Jelen Demofestu Jelen Demofest
foto: PR photo
10 stvari o Jelen Demofestu

Korisne informacije i iznenađenja

Organizatori Jelen Demofeta su popakovali 10 najvažnijih stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se uputite ka tvrđavi Kastel u Banjaluci. Festival počinje sutra i traje do 18. jula, a evo 10 saveta i informacija za sve zainteresovane. 

1. 40 bendova i šest nagrada - U tri dana festivala na starom rimskom utvrđenju će nastupiti 9 revijalnih izvođača među kojima su i Gentleman (Nemačka), Triggerfinger (Belgija), Who See (Crna Gora) i prošlogodišnji pobednici Hulahoop (Slovenija), Punkart (BiH) i Low Peak Charlie (Slovenija) između ostalih. U takmičarskom delu će nastupati 31 demo bend i biće podeljeno 6 nagrada - glavne nagrade za najbolja tri izvođača, te priznanja za najboljeg basistu i gitaristu, kao i za najboljeg novinara Jelen Demofesta.

2. Besplatan ulaz i ograničen broj posjetilaca - Ulaz na festival je besplatan, koncerti počinju u 21h, a na tvrđavu možete ući od 20h. Broj posetilaca je ograničen.

3. Betoni kao sredstvo plaćanja unutar Kastela - Sredstvo plaćanja unutar zidina Kastela biće "beton", čija je vrijednost 2,5 KM. Betoni" koji se kupe jedne večeri ne mogu se koristiti za plaćanje narednog dana, ne mogu se zameniti za druge “betone”, niti se mogu zameniti za novac.

4. Promocije albuma - U sklopu pratećeg programa publika će moći da prisustvuje promociji debi albuma "The Best Of" benda Hulahoop, prošlogodišnjeg pobjednika Jelen Demofesta, kao i promociji drugog albuma banjalučkog benda Aurora, koji nosi naziv "Nisi sam".

5. Muzički dokumentarci i promocije knjiga - Prateći program donosi i muzičke dokumentace "Journey To Jah" o Gentlemanu, te "Izgubljeno dugme" o Bijelom dugmetu i "Kao da je bilo nekad" o EKV-u, kao i promociji knjiga posljednja dva benda – "Šta bi dao da si na mom mjestu" i "Mesto u mećavi".

6. Izložba fotografija - Izložbom fotografija Nemanje Đorđevića, urednika fotografije na muzičkom portalu Balkanrock, "Senke zvuka" biće zvanično otvoren festival.

7. Jelen Demofest Taxi - Svim posjetiocima će biti na raspolaganju besplatan Jelen Demofest taxi. Nas raspolaganju će biti 30 vozila Banjalučkog taxija (1544), a besplatna vozila obeležena su jasno vidljivom žutom nalepnicom. 

8. Akcija recikliranja otpada - Biće organizovana akcija prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala, a svako ko bude učestvovao će dobiti priznanje.

9. Živa biblioteka - Zainteresovani će moći da se druže i sa "živim knjigama" u sklopu projekta "Živa biblioteka". "Knjige" u "Živoj biblioteci" su, zapravo, prave osobe koji predstavljaju različite grupe koje su često meta predrasuda, stereotipa i diskriminacije, a sa kojima posjetioci biblioteke mogu razgovarati, postavljati im pitanja, diskutovati i slično.

10. Popart Market - Svoj prostor na Jelen Demofestu ponovo će dobiti stvaraoci unikatnih predmeta. Popart Market je dizajn buvljak koji već godinama okuplja banjalučke kreativce različitih profila.

Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.

 

Ostavi
komentar

Povezano