Domaća scena

28.12.2021.

Zenit Zed se javlja sa horizonta
Zenit Zed se javlja sa horizonta

Drugi singl sa albuma "Vrt sekunda"

Debi album novog projekta frontmena PresingaVrt sekunda, dobio je još jedan spot! Zenit Zed nakon "Statue" predstavlja "Horizont."

Singl "Statue" nas je zatekao potpuno nespremne. Na treće slušanje smo se uhvatili za to "Budi ferrr" kako bismo prepoznali ono što tim Pop depresije zna odavno, a ovde, na horizontu, nema potrebe za praćakanjem i naglim pokretima. Pesma je dobro fugovana melanholičnom gitarom koja povezuje raspojasani glas i stidljivu rumbu ritam mašine (koja nas btw iz nekog razloga podseća na The Space Lady). Sve pluta bez muke i čeka spasioce na horizontu. Sada smo sigurni da je ime ovom brodolomcu jednostavno Alternativa.

"Svako može da izabere po čemu će da pamti 2021. godinu, ali za mnoge ljubitelje poezije Kize Radovića ovu godinu je obeležio Zenit Zed album "Vrt sekunda". Kizina poezija i gitara, Brankin klavir, Verin bas i Vladimirova ritam mašina - ili jednostavnije - Radovići i Krkljuš i emocije, gole i sirove, divne i čiste. Čist pank ili Penderecki ili... pronađite već kako ćete Zenit Zed da objasnite sebi. A "Horizont" je jedna planeta za sebe." - kažu iz Pop Depresije o svom čedu. 

I dok Kizin Presing najavljuje šesti studijski album, i novi projekat Zenit Zed sprema drugi, kažu ubrzo.

 

Ostavi
komentar

Povezano