Domaća scena

17.10.2022.

Vreme je da stavimo "Apocalipstick"
Vreme je da stavimo "Apocalipstick"

Novi album Ivana Grobenskog

Devet novih pesama uključujući već objavljene najavne singlove "Lo-Fi Girl Felt Cute" i "Gender Reveal Party" možete da čujete na četvrtom studijskiom albumu kantautora iz Hrvatske, Ivana Grobenskog

Za razliku od prošlog albuma Siromahi i Lazari, Ivan novi album Apocalipstick smešta u "grčevitu sadašnjost i neizvesnu budućnost" kako kažu iz Intek Music-a. Album je zamišljen kao jedan dan na internetu, jedan sat skrolovanja po vestima ili deset minuta na TikTok-u. 

"Jeftinim, populističkim medijskim rječnikom rečeno, ovo je album o tome da 'nije dobro', iako se u ove navodnike može umetnuti bilo koji od naslova kakve svakodnevno susrećemo u medijima kojima smo preplavljeni. Glazbeno je Apocalipstick lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa, no što na kraju čini autentičan i kompaktan 'apocalipstick' zvuk u kojem su Digable Planets zastupljeni jednako kao i Fela Kuti ili Jinsang," ističe autor o svom novom albumu.

Album je snimljen u kućnom studiju Ivana Grobenskog i u Intek Music studiju, a gostujući glazbenici na albumu su: Damir Šomen i Goran Vdović (bubnjevi), Romana Pavliša, Melani Krog i Helena Hraščanec (prateći vokali), te Marin Hraščanec (synth) koji je ujedno radio miks i mastering.

Autor omota je koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano