Domaća scena

01.02.2024.

Vreli pregled kandidata na Pesmi za Evroviziju
Vreli pregled kandidata na Pesmi za Evroviziju

Skazi trens Rammstein, ornitološka himna i TikTok

RTS je pre nedelju dana predstavio ovogodišnje kandidate na Pesmi za Evroviziju. Da ne okolišamo, znamo kako stvari stoje u XXI veku. Očekivati da bilo ko osim TikTok senzacije Teye Dore ima šanse na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju je... hrabro. Na tužnom talasu koji je zavio zemlju u crno, mega hit Teye Dore, "Džanum", pokorio je TikTok i Spotify. Sada će ta ista skrol armija da stane uz Teyu i gotovo je izvesno da ćemo se njihati uz ovu kenjkavu verziju Billie Eilish u maju u Malmeu. 
 
 
 
 
Nakon jednogodišnje pauze, tu je i Konstrakta sa možda boljom pesmom nego pre dve godine, ali kao ni tada, ni sada ne znamo šta je pisac hteo da kaže. 
 
 
 
 
Velika praznina ostaje kada shvatite da ove godine nema najboljih prošlogodišnjih kandidata, Džipsiija i Princa
 
Najprirodnije je da nastavimo tamo gde smo stali i krenemo od čoveka koji je bukvalno samo nastavio prošlogodišnju pesmu, Filipa Baloša. "Novi plan drugi san" se produžio na "Duga je noć" ali je hit faktor ostao u prošloj godini. 
 
 
 
 
Prvi od naša tri favorita (i ovde se hvatamo za slamku) je neočekivano Iva Lorens sa pesmom "Dom" zbog pokretačkog ritma koji se obruši na vas od 36. sekunde. Želimo Ivi ubedljiv nastup. 
 
 
 
 
Drugi favorit MjuzNews redakcije je Dušan Kurtić sa ortodoksnim narodnjakom "Zbog tebe živim" zato što ovde čujemo pesmu koja ima glavu i rep. Malo karaktera u sveopštoj mlohavosti ovogodišnje PZE. 
 
 
 
 
Treći favorit je simpatična Kat Dosa koja 2024. godine govori o seksu što pozdravljamo svim srcem. "Baš onako svetski".
 
 
 
 
Još jedno iznenađenje je haus pesma Ivane Vladović ali ne verujemo da će ovaj klupski zvuk biti dovoljan da Ivanu pošalje u Malme. Androgina (mislimo na njen kontraalt) CHAI takođe zaslužuje honorable mention.
 
 
 
 
Ovogodišnji trend alert su ratoborni pokliči kentaura kao što su Zejnin Skazi trens Rammstein "Najbolja", potom "Dno" Marka Mandića (autogol sa naslovom), ornitološka himna "Gnezdo orlovo" umetnice Breskvice (slovima BRESKVICE) koja je već proglašena genocidnom od strane stih policije, i prošlogodišnja sanitarna inspekcija Filarri sa pesmom "Ko je ta žena". Breskvica jedina pored Konstrakte ima šanse da se približi Teyi Dori i odnese pobedu na ovom takmičenju. 
 
 
 
 
Primetili smo i Džordžija jer je nemoguće ne primetiti takvo umetničko ime ali i činjenicu da je njegova pesma zapravo zli brat "Nikotina" Nataše Bekvalac (šokantno zapažanje ekskluzivno na MjuzNews-u). Šteta je i što neko nije oteo pristojan aranžman Lene Kovačević i otpevao nešto drugo umesto teksta "Zovi me Lena". Ne pada nam na pamet. 
 
Tu su i Saša Baša i Virtual Ritual (ko će da im kaže?) koji nam donose "Elektroljubav" pravo iz vremena MySpace-a. 
 
 
 
 
 
Ostali kandidati plešu na tankoj granici između stok muzike i zaborava. 
 
Šta god bilo, pošaljimo kandidata koji će svoju pesmu da otpeva. 
Gledamo se 27. februara!
 
Ostavi
komentar

Povezano