Domaća scena

16.05.2022.

Vestern film ili indi rok mladići?
Vestern film ili indi rok mladići?

Buč Kesidi

Danas bacamo fokus na Buč Kesidi, indi rok bend i dva Pančevca prepuna potencijala.
 
Grupa je nastala 2013. godine i čine je gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica. Ovi momci su se prethodno poznavali iz srednje škole i svirali zajedno po drugim bendovima. Prvi bend u kom su se našli bio je Aleksandar Mitrović i bend
 
Sredinom 2013. godine, Racić i Zarubica počinju sa pisanjem svojih prvih originalnih pesama, dok 2014. godine ostvaruju saradnju sa producentom Milanom Bjelicom i pančevačkim studiom "Krokodil" koji drže braća Petar i Vuk Stevanović (članovi benda Ljubičice). 
 
Krajem 2015. godine Buč Kesidi izdaje prvi singl i spot za pesmu "Jaa(imam plan)", za izdavačku kuću Lampshade media, a zatim i EP Španska serija početkom 2016. godine.
 
 
 
 
Leta 2016. godine bend završava snimanje albuma Posesivno-ospulsivni hospul koji zvanično izlazi u novembru iste godine. Album prati četiri spota i mnogobrojni koncerti u klubovima i po festivalima u Srbiji. Uključujući velike koncerte u Božidarcu sa bendovima Jarboli i Stuttgart Online; takođe u Mikser hausu sa popularnim bendom Artan Lili
 
 
EUFORIJA I USPEH
 
Krajem 2018. izdaju singl i spot za pesmu "Nema ljubavi u klubu", kojom najavljuju drugi album ali ovog puta u pratnji izdavačke kuće Kontra. Ovaj singl brzo privlači pažnju i pozitivne kritike, izlazi na par onlajn portala kao jedan od najboljih singlova 2018. godine. Čitavo leto 2019. godine obeležavaju nastupi na festivalima širom Srbije kao što su Arsenal fest, Beer fest i nastup na glavnoj bini Exita. Takođe obeležava i singl "TIHO" sa Zoranom na glavnom vokalu. 
 
U novembru 2019. izdaju drugi album pod nazivom Euforija. Pored Racića i Zarubice pojavljuju se i Petar Pupić (sintisajzer,klavijature) i Petar Stevanović (bas gitara,dodatne gitare,klavir). 
 
Euforija je odmah propraćena turnejom i rasprodatim koncertima u Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Zagrebu, Sarajevu; kao i dva rasprodata koncerta u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Album je naišao na toliko dobre kritike da ga navode čak kao i najbolji domaći album godine. 
 
Nakon koncerata na festivalima MENT u Ljubljani i ESNS u Holandiji planirano je da se turneja nastavi tokom proleća ali je nažalost zaustavljena povodom pandemije. Mi jedva čekamo nastavak turneje jer đuskanje uz njih definitivno pomaže. :)
 
 
 
Marija Prodanović
Ostavi
komentar

Povezano