Domaća scena

05.06.2014.

Upoznajte pančevačke Ljubičice Ljubičice
foto: Lampshade Media PR Photo
Upoznajte pančevačke Ljubičice

Debi album dostupan na Deezeru

Debi album pančevačkog sastava Ljubičice od danas je dostupan za besplatno preslušavnje na muzičkom servisu Deezer.

Ljubičice su rock'n'roll bend iz Pančeva. Prvi put su se istakli pobedom na takmičenju demo bendova “Tvoj zvuk” održanom krajem 2011. godine u Beogradu, da bi već 2012. bili proglašeni za najpersepektivniji mladi bend glasovima publike web portal Popbox. Prvi studijski album, pod nazivom “Ljubičice&Co”, producirao je Milan Bjelica, a snimiljen je septembra 2013. u studiju Krokodil u Pančevu.

Noseći stubovi debitantskog projekta ovog sastava su hitovi “Želim Biti Fin” i “Imam Novi Bend”. Ljubičice zastupaju sve ono što je lepo, bez obzira odakle potiče. Čežnja za minulim danima i uzorima detinjstva nadahnula ih je da pokušaju da Lepoti vrate stari sjaj. Iz svog sedišta u Pančevu, Ljubičice puštaju niz vetar poruke ljubavi i nostalgije, pozivajući mlade širom Balkana da im se pridruže u slavlju.

Na albumu, pored Ljubičica, učestvuju Etno grupa Jelek iz Grocke; u sklopu gudačkog kvarteta Nastasja Vojnović, Milica Žugić, Isidora Timotijević i Ana Gvojić, a pesmu “Danica” - kao gost - otpevao je Nikola Radojlović iz grupe San debelih žena. Omot albuma priredili su Dragan Šijački i Nenad Ilić kao omaž sastavu “The Velvet Underground” i Endiju Vorholu.

Ljubičice formiraju svoj zvuk pod uticajem tradicionalne muzike, rock'n'rolla, ali i savremena klasične muzike, a bend čine iskusni muzičari, studenti muzičke akademije.

Ostavi
komentar

Povezano