Domaća scena

22.07.2014.

U prodaji petostruki album Idola Idoli
foto: Detalj sa omota albuma
U prodaji petostruki album Idola

Croatia Records je izbacila peto po redu izdanje edicije „Original Album Collection“, a ovoga puta u pitanju pet albuma kultne jugoslovenske grupe Idoli!

Izdanje obuhvata četiri studijska albuma – „Mini LP“ (1981), „Odbrana i poslednji dani“ (1982), zatim „Čokolada“ (1983) i album „Muzika iz filma Šest dana Juna“, kao i jedan kompilacijski album, čuveni „Paket aranžman“ iz 1981. godine, na kome su zajedno učestvovali Idoli, Šarlo Akrobata i Električni orgazam.

Svi albumi su digitalno remasterizovani, a u kompletu ćete dobiti i bogato opremljenu knjižicu, koja pored ostalog sadrži i originalne covere koji su se nalazili na pločama Idola.

Radi podsećanja, Idoli su osnovani 1980. godine, i neobično je to što su momci krenuli u celu priču iz zezancije, a ne sa ciljem da naprave kultni rock bend. Prva singl ploča na kojoj su se našle pesme „Retko te viđam sa devojkama“ i „Maljčiki“ je zaludela bivšu Jugoslaviju i prodata je u ogromnim tiražima, a prvi studijski album „Mini LP“ Idoli su izbacili godinu dana kasnije, koji takođe imao veliki uspeh!

Njihov sledeći album „Odbrana i poslednji dani“, koji je inspirisan istoimenim romanom Borislava Pekića, bio je potpuni fijasko u tržišnom smislu, ali je proglašen najboljim albumom te godine, kao i najboljim albumom XX veka, kada je u pitanju ex YU rock scena!

Novi petostruki komplet možete kupiti u prodavnici Jugotona, u Nušićevoj 27.

Ostavi
komentar

Povezano