Domaća scena

21.06.2014.

The Beatshakers o novom singlu i saradnji sa Mladenom Lukićem The Beatshakers i Mladen Lukić
foto: PR Photo
The Beatshakers o novom singlu i saradnji sa Mladenom Lukićem

"Mladena smo upoznali preko malih ekrana, gledajući X Factor..."

The Beatshakers su jedan od najpopularnijih i najuspešnijih DJ dvojaca u regionu a njihov hit „Ma Cherie“ postigao je svetsku popularnost i milionske preglede na servisu YouTube proslavivši ih daleko van granica bivše Jugoslavije. Mladen Lukić je široj publici postao poznat nakon takmičenja X Factor kroz koje je ostavio snažan utisak na publiku izdvojivši se bogatim muzičkim obrazovanjem, modernom bojom glasa i izuzetnom muzikalnošću. Iako na prvi pogled neočekivan, ovaj spoj je zapravo sasvim logičan a The Beatshakers i Mladen kažu da je ideja o saradnji veoma brzo prerasla u pesmu koja je lansirana ovih dana i koja ima velike šanse da postane još jedan veliki letnji hit.

„Bilo je toliko pozitivne energije u studiju i nadamo se da će to naši fanovi osetiti i kroz pesmu. Mladen je jako talentovan i razume muziku tako da je bilo lako i uživanje saradjivati sa njim. Nadamo se da je ovo tek početak i da se naša saradnja neće završiti samo na ovom singlu“ rekli su Ivan i Kole na početku ekskluzivnog razgovora za naš portal:

MjuzNews: Momci, čujem da spremate nešto zabavno - za početak nam ispričajte kako je došlo do saradnje između vas i Mladena?

Kole: Kod nas je stalno zabavno! Bilo da samo u studiu ili na nastupu stalno se zabavljamo pa smo rešili da tu pozitivnu energiju prenesemo i na novi singl "I'll be there for you". Mladena smo, kao i svi gledaoci u regionu, upoznali preko malih ekrana, gledajući X Factor. Još od audicije nam je bilo jasno da on može da bude ono što nam treba za novi singl. Ipak, Mladen je prošao dalje i morali smo da glasamo protiv njega, kako bi što pre mogli da uđemo u studio i počnemo da stvaramo (smeh).

Ivan: Iako nije bio pred kamerama, Mladen je dugo u ovom poslu i veliki je profesionalac. On ima fenomenalan glas i posle malo vežbe dobili smo ono što smo oduvek tražili. Da ljudi ne znaju da on stoji u ovoj pesmi uz nas, pomislili bi da je za mikrofonom neki tamnoputi pevač.

MjuzNews: Kako biste u par reči žanrovski opisali pesmu "I'll be there for you"? Pitam vas ovo pre svega zato što se radi o neobičnom zvuku.

Kole: U elektronskoj muzici danas postoji mnogo žanrova i podžanrova ali ovo što mi radimo, generalno spada pod meanstrim. "I'll be there for you" svakako karakteriše irski zvuk, vesela melodija i naravno Mladenov glas.

Ivan: „I'll be there for you“ je ustvari prirodan nastavak naseg hita „Ma Cherie“. Sa ovom pesmom nastavljamo našu internacionalnu karijeru, pa smo morali da napravimo pesmu koja ima prepoznatljiv The Beatshakers zvuk, samo upakovan u trenutno aktuelane muzičke trendove u Evropi. Mislimo da smo uspeli u tome.

MjuzNews: Poznati ste po brojnim saradnjama i to sa kolegama iz najrazličitijih muzičkih niša. Kako birate sa kim ćete uraditi sledeću pesmu?

Ivan: Nama je pre svega bitno da sarađujemo sa profesionalcima, sa ljudima sa kojima već na prvom sastanku nađemo zajednički jezik. Tako smo uspostavili saradnju sa Albertom, Sonjom Bakić, Aleksandrom Radović, Majom Marković, Đuletom iz grupe Van Gogh... Ta hemija se odmah oseti i naravno da se prenese i u studio. Onda je sve lakše i nastajanje pesme se dešava spontano. Svako poučen svojim iskustvom i energijom doprinese pesmi.

MjuzNews: Da li imate u planu i neke zajedničke nastupe tokom leta?

Kole: Mladen je odličan lik i odličan muzičar. Pričali smo već o tome. Naša letnja turneja startuje 27. juna u Banjaluci a veći deo leta provešćemo na hrvatskom primoriju.Nadamo se da ćemo zajedno sa Mladenom uraditi par nastupa i naravno uživati na plažama.  

Ivan: Prvo moramo da ispromovišemo pesmu, a onda ćemo uvežbati zajednički nastup. Jedno je sigurno, da ćemo sva trojica dati svoj maksimum da to izgleda, a i naravno zvuči fenomenalno.

MjuzNews: I za kraj mi recite, šta po vama nedostaje na domaćoj muzičkoj sceni?

Kole: Nedostaje  muzička industrija. Nedostaju muzičke emisije u kojima bi se predstavljala aktuelna, kvalitetna pop i elektronska muzika, naravno mislimo na domaće izvođače. Veliki broj mladih talenata dokazuje da DJ-ing svakako postaje sve popularniji u našoj zemlji. Među njima postoje i jako talentovani producenti i uz više medijske pažnje možemo da očekujemo da iz ovog regiona dođe neka nova svetska zvezda.

Ivan: Kvalitet je prisutan, ali najveći problem domaće muzičke scene je medijski prostor, koji je vremenom sveden na minimum. Da ne postoji internet, koji ipak omogućava neki vid promocije, verujem da urbane scene, nažalost, ne bi ni bilo.

Ostavi
komentar