Domaća scena

10.12.2013.

The Bangcocks: Rocknrolla do koske The Bang Cocks
foto: Jovana Golubović
The Bangcocks: Rocknrolla do koske

The Bangcocks su nov beogradski bend koji je sa radom počeo u martu ove godine a pre par dana su objavili i svoj prvi singl pod nazivom „Rocknrolla" za koji je snimljen i zanimljiv video spot.
 
Tri momka: frontmen Marko Marić, Milen Zlatanović i Boban Stanković, kako kažu, sviraju i prave pre svega muziku koju vole a njihov gitarski, tvrd i izuzetno energičan zvuk kombinacija je pravog rokenrola i grandža. 
 
Na naše pitanje gde pronalaze inspiraciju i entuzijazam za bavljenje rokenrolom Marko je odgovorio da rezultati ne mogu izostati ukoliko se poslu priđe srcem i sa verom u uspoh. „Ljidi se žale što nema uslova za rad i što nema scene, a scenu moraš da napraviš, uslove za rad moraš sam sebi stvoriti i moraš da uložiš puno energije da bi na kraju nešto dobio. Veoma jednostavno, bez inputa nema ni outputa. Mnogi bendovi su postali nekreativni, isti su u poslednjih 30 godina, nisu se razvijali i i dalje sviraju White Snake, Black Sabath i stvari koje su se svirale pre njihovog rođenja. Mi volimo i klasični rok ali i progresivni i verujemo da ćemo sa radom i energijom postići ono što želimo“.
 
Marko se složio sa našom konstatacijom da industrija nameće nova pravila igre u kojima albumi kao da su prevaziđeni a muzičari sve više biraju stratgiju: singl – spot. „Ljudi više nemaju vremena ni kafu da popiju na miru a kamoli da sednu i da preslušaju album. Kultura slušanja albuma postaje stvar prošlosti a dobar singl trenutno mnogo više znači. Ipak, mi radimo na prvom albumu i daćemo sve od sebe da bude što bolji a mogu ga najaviti za sledeću godinu.“
 
The Bangcocks kažu da je bend nastao sa idejom da se što više svira pred publikom i u tom smislu možemo očekivati svirke veoma uskoro. 
 
Do tada, uživajte u spotu za numeru „Rocknrolla".
 
 
 
Ostavi
komentar
  • 10.12.2013, 15:36h štaznam - muzika je dobra, ali tekst kao da je pisao klinac od 14 godina...

Povezano