Domaća scena

14.01.2014.

Tea Break snimili spot za "Killing Words" Tea Break
foto: Kadar iz spota za "Killing Words"
Tea Break snimili spot za "Killing Words"

Momci objasnili zašto pevaju na engleskom pa kome se ne sviđa...

Jedan od najinteresantnijih domaćih punk - rock sastava i svakako jedan od retkih sa zaista svetskim zvukom, Tea Break, izbacio je ovih dana novi spot za pesmu „Killing Words“. Radi se o numeri koja je skinuta sa istoimenog EP-a koji je dostupan za besplatno preuzimanje (klik OVDE).

Spot je snimljen u Beogradu, dok su za priču i režiju bili zaduženi sami članovi benda. Kao i na pesmi, bend je i u spotu imao gosta, Kocu iz osiječkog benda Debeli Precjednik.

Iz tabora benda o samom spotu, ali i pesmi kažu: "“Killing Words“ je pesma koja je prva urađena za istoimeni EP i pesma koju je bend MORAO da napiše. Manifest benda i odgovor na večito pitanje: "Zašto pevate na engleskom jeziku?" Pesma o aktuelnom trenutku u domaćem rock 'n' roll-u, pucanj u urednike, menadzere i ljude iz r’n’r koji javno ili tajno ignorišu i žigošu domaće bendove sa pesmama na engleskom jeziku. Stalno lebdi ta priča da publika ne oseća emociju u pesmi ako nije napisana na maternjem jeziku iako ta priča ne drži vodu u 21. veku. U vreme računara, interneta i "pametnih" telefona, ovakva tvrdnja je degutantna. U zemlji gde engleski jezik prožima svaku poru života, i vremenu kada klinci od najranijeg doba dolaze u susret sa njim, sigurni smo da vrlo dobro razumeju kada im se Tea Break obraća."

Ostavi
komentar