Domaća scena

08.10.2013.

Tea Break: Besplatno preuzmite 2 EP izdanja Tea Break
foto: Dragan Todorović
Tea Break: Besplatno preuzmite 2 EP izdanja

Ponos domaće punk rock scene

Nakon prvog slušanja EP-a “Killing Words” nećete moći da verujete da se radi o domaćem bendu. Ovako čvrst, odlučan, tačan i moćan zvuk dugo nismo čuli ni na svetskoj a kamoli na domaćoj sceni a teško je odlučiti da li su  im bolji inteligentni i angažovani tekstovi, vokali ili svirka koja će vas oduvati sa stolice.
 
Za one koji ne znaju, Tea Break je jedan od najdugovečnijih domaćih punk rock sastava koji aktivno svira već punih 12 godina. Njihov zvuk je punk/rok sa nešto hard kora i panka i sjajnim muškim vokalima koji su na trenutke perfektno čisti, duboki i muževni a na trenutke, kako i očekujete od ovog žanra, vrišteći i to u visinama od kojih ćete se naježiti.
 
Svoja 2 EP izdanja „Killing Words“ i „Handful of Misery“ Tea Break su izdali kroz portal Nocturne muzičkog magazina. Oba izdanja su dostupna za free download a sve što treba da uradite je da kliknete OVDE i preuzmete svoje primerke. 
 
Na pitanje zašto dva EP izdanja odjednom, basista ovog sastava, Mladen Tomašević objašnjava: "Odgovor je prilično jednostavan, jedan EP je stigao drugi i došli smo do logičnog rešenja, hajde da objavimo dupli EP, dve različite celine koje dobro idu zajedno. "Handful Of Misery" EP je snimljen dosta davno, ali je prosto morao da sačeka promociju live albuma i eto na kraju je dočekao i skroz nove pesme. U neku ruku podseća na “B sides” izdanja jer se na njemu nalaze starije pesme koje smo malo prearanžirali i ponovo snimili obzirom da nismo bili zadovoljni prethodnim demo verzijama. Takođe tu je i noseća, naslovna pesma koja je kasno napravljena da bi se našla na prethodnom albumu. "Killing Words" EP je potpuno novo izdanje na koje smo jako ponosni. Prvi put imamo nove pesme snimljene i objavljenje, a da ih pre toga nikada nismo izvodili uživo. Na EP-u imamo i vrlo dragog gosta Kocu (frontmen osiječkog benda Debeli Precjednik) koji nam je pomogao da naslovna “Killing Words” bude hitična i da funkcionise na ex-Yu prostorima, a po prvi put imamo i jednu skroz akustičnu pesmu na izdanju."
 
 
Ostavi
komentar