Domaća scena

17.05.2013.

Stereo Banana iz Niša izbacili prvi album Stereo Banana
foto: Album Cover detalj
Stereo Banana iz Niša izbacili prvi album

Ovo morate da čujete

Apsolutno genijalni dvojac iz Niša Stereo Banana čine dva momka koji sebe zovu Naopak (MC) i Nemus (muzička podloga). Ni album koji su upravo izbacili nema ništa manje gotivno ime, zove se „Šijemo Sambu“ i njihovo je debi izdanje na kom ćete naći sve u rasponu od hip – hopa, koji dominira, preko breakbeat-a i reggaea do funka. Neverovatno inteligentne rime bukvalno kuljaju od samog starta i biće neophodno da pesme poslušate minimum 5 puta da biste sve pohvatali.

Na albumu se nalazi čak 13 pesama ali se stiče utisak da su imali materijala barem za još toliko. Jednom rečju, Stereo Banana je jedno od najprijatnihih iznenađenja u poslednjih – o-ho-hoj!

Iako se u pesmi „Majmunska Posla“ šale na svoj račun tekstom „imam utisak da smo loša kopija loših kopija“, aludirajući naravno na sastav Bad Copy, sličnosti osim žanrovske i u boji glasa Marka Anđelkovića Naopaka i Ajs Nigrutina, nema. Oni su svoji i genijalni su.

Celokupnu muziku, aranžman, mix i master je uradio Nemanja Nedeljković Nemus dok je za sve rime na ovom albumu bio zadužen Naopak.

Album možete preuzeti OVDE. Besplatno naravno.

Ostavi
komentar