Domaća scena

25.05.2019.

Stanislav Kovačić predstavio Punk Cabaret
foto: Youtube screenshot
Stanislav Kovačić predstavio Punk Cabaret

Jedinstveni kompilacijski album

Album Punk Cabaret okuplja deset žanrovski raznolikih pesama koje je otpevalo više od 30 priznatih hrvatskih i regionalnih glumaca i muzičara okupljenih od strane svestranog muzičara.
 
Stanislav Kovačić jedan je od od najsvestranijih instrumentalista i kompozitora na hrvatskoj umetničkoj sceni, a kao takvog oblikovale su ga svirke na ulicama gradova poput Zagreba, Beča i Minhena. Iako se formirao kroz bogato iskustvo, njegov umetnički iskaz zadržava mladalački bunt koji prkosi trendovima. Upravo iz tog bunta Kovačić se odlučio na projekat koji spaja punk i pozorište, u čemu mu je pomoglo više od 30 priznatih hrvatskih i regionalnih glumaca i muzičara. Album Punk Cabaret koji je on ovog maja predstavio zasigurno propituje granice muzičkog dojma!
 
Deset autorskih pesama pretvorilo je ideju ovog projekta u stvarnost nakon decenije muzičkog stvaralaštva. Ono što ovaj album svakako čini jedinstvenim jeste raznolikost muzičkih pravaca kojima pripadaju predstavljene pesme. Na albumu se može čuti punk, industrial, opera i klapsko pevanje, a pažnju svakako privlači i pozamašan broj imena koja su neizostavan deo ove priče.
 
Ono što je bilo zajedničko svima koji su doprineli albumu Punk Cabaret jeste neuništiva briga o očuvanju umetnosti i kulture i kako Stanislav ističe, jasan cilj: „Svi koji su na ovom albumu učestvovali imali su veru u pesme i jedinstvenu ideju da se u kulturi bilo kog oblika ne sme stati. Alternativa mora postojati. Postojanje isključivo mainstreama nije zdravo.“
 
Još jedna činjenica koja ovom delu daje dušu jeste da se čarolija nastajanja pesama odvijala u Stanislavovom domu, koji je opremio mnoštvom rekvizita kako bi mogao živeti od muzike. Svi instrumenti na albumu, osim bubnjeva, snimljeni su upravo u kućnom studiju.
 
Tracklist:
 
1.       Napokon (Tarik Filipović, Lucija Šerbedžija)
2.       Ferma Dobre (Marijan Ban, Jelena Miholjević, Tara Thaller)
3.       Hej, Ženo (Tara Rosandić, Frano Masković)
4.       Ima nade (Edo Maajka, Krešimir Mikić, Barbara Suhodolčan)
5.       Svatko želi biti političar (Bojan Navojec, Ivana Roščić, Marko Cindrić, Iva Visković, Uršula Najev, Pjer Meničanin)
6.       Je l' se tebi sviđa (Rene Bitorajac, Jan Kerekeš, Judita Franković, Tomfa)
7.       Pobjeda (Bojana Gregorić-Vejzović, Filip Šovagović, Živko Anočić, Mia Biondić, Kaja Kovačić, Danijel Ljuboja)
8.       Ako tražiš ljepotu (Nataša Janjić, Goran Navojec, zbor: Dea Presečki, Nika Barišić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović)
9.       Drvljem i kamenjem (Ozren Grabarić, Jadranka Đokić, Vilim Matula, Iskra Jirsak)
10.   Moj Šime (Adrian Pezdirc, Ervin Baučić)
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano