Domaća scena

28.02.2013.

Spot snimljen mobilnim telefonima fanova Spring and Youth
foto: Album Cover Artwork
Spot snimljen mobilnim telefonima fanova

Spring and Youth, domaći metal bend

Spring and Youth je domaći metal sastav koji je nedavno izbacio debi album "Between the Irony". Kažu da je bend duže vreme bio u fazi nastajanja u smislu traženja članova, formiranja zvuka i smišljanja imena, tako da nema tačnog datuma za koji bi se moglo reći da "funkcionišu od". Međutim, pamte dobro da su svoje ime Spring and Youth, prvi put zvanično upotrebili u avgustu 2008.

Bend čini pet momaka koje povezuje prijateljstvo i ljubav prema tvrđem zvuku a njihova priča o tome kako su snimili svoj prvi spot samo je jedna od slatko - gorkih priča od domaćoj underground sceni.

Naime, kao metal bend (dodajemo - sjajan) oni, kao i mnogi drugi sastavi bliskog zvuka već dugi niz godina nisu u fokusu pažnje medija a to onda povlači i sve ostalo zaključno sa komercijalnim uspehom koji naravno, izostaje. Odlučni da ipak snime svoj prvi spot za pesmu "Feetless" momci su na svom koncertu koji su prošle godine održali u Beogradu na splavu Lađa, zamolili prisutnu publiku da izvođenje ove pesme snime onim što su kod sebe u tom trenutku imali: foto aparati, kamerice ili, u najvećem broju slučajeva, mobilni telefoni. Nakon koncerta bend je sve te snimke sakupio i - nastao je prvi spot za prvi singl sa njihovog prvog albuma "Between the Irony". Respect!

Album će uskoro izaći i to za kuću Miner Records.

Poslušajte ih, sjajni su:

Ostavi
komentar