Domaća scena

10.09.2021.

Slušamo debi album Lenhart Tapes
Slušamo debi album Lenhart Tapes

"Duets"

Domaću scenu prati višedecenijska dvodimenzionalnost koja nikako da se istrebi iz aranžmana manje-više svakog alternativnog sastava. Izuzetaka ima, a jedan od njih je šestodimenzionalni Lenhart Tapes.  

Možda ste imali priliku da u proteklih deset godina prisustvujete nekom od sumanutih nastupa Vladimira Lenharta u Matrijaršiji ili Dimu, a ukoliko se prvi put srećete sa njegovom muzikom sve što možemo da kažemo je - blago vama!

Dueti su Vladimirov debi album i trans folk putovanje u središte mozga, a kako su priču upakovali ljudi iz lejbla Pop Depresija koji je izdao album, čitamo zajedno: 

"Šta to radi Lenhart na "Duetima"? U osnovi svega je njegova opčinjenost muzikom koja je za neke etno ili narodna, za druge tradicionalna, za treće kafanska. Onda zamislite rokenrol bend koji svira tu muziku koja je sakupljena sa raznih strana Balkana i te pesme koje pevaju fantastične Mirjana Raić i Svetlana Spajić i na to dodajte Lenharta koji radi to što Lenhart radi: a on manipuliše zvukom s audio kaseta – uz pomoć nekoliko walkmana s kojih pušta razne izobličene i modifikovane semplove ("sipa kiselinu"), koje onda uživo miksuje i slaže u neku samo njemu znanu celinu."

Idemo da kupimo ploču!

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano