Domaća scena

21.12.2013.

Šinobusi Šinobusi
foto: PR Photo
Šinobusi

Rhythm & Blues na vojvođanski način

Sastav Šinobusi je započeo kao dvojac 2001. godine u Novom Sadu, ali je duo ubrzo dobio nove članove pa su originalnu postavu činili Milan Korać, Đorđe Adžaip, Predrag Dmitrović, Slobodan Mirić i Nikola Dukić.

U početku su obrađivali rhythm&blues klasike, da bi se okrenuli autroskom radu i 2005. godine izbacili svoj debitantski album „Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama“. Naknadno su im se priključila tri člana (Nenad Patković, Đorđe Bubnjević i Željko Đurđevac), i momci su sa proširenom postavom izbacili drugi album naziva „U pravcu jablanova“, koji je urađen u saradnji sa Petrom Jelićem iz YU Grupe, a iste godine su obradili Balaševićevu pesmu „Život je more“, koja se našla na albumu „Neki noviji klinci i...“, na kome su obrađene njegove pesme na način kako ih doživljavaju drugi izvođači.

Sa Jelićem su takođe uradili i treći album „Vagon za provetravanje tunela“ (2010), a poslednje studijsko izdanje izašlo je ove godine pod nazivom „Nebo od skaja“, na kome novi član Stefan Stefanović svira usnu harmoniku, umesto Željka Đurđevca, koji je nažalost preminuo prošle godine.

Šinobusi se takođe mogu pohvaliti i činjenicom da su odsvirali preko četiri stotine koncerata u regionu i šire, a redovno učestvuju i na brojnim blues festivalima! Ova godina je bila više nego plodonosna za Šinobuse jer su pored svog četvrtog albuma takođe izdali i zajednički disk sa Solaris Blues Band-om „Oblik nalik tebi“, a Milan Korać je objavio i svoj solo projekat (knjigu pesama i solo album) naziva „Do modrih dubina“!

Uživajte!

Ostavi
komentar

Povezano