Domaća scena

20.07.2020.

Sećate se Jelene koja je pevala o Nikoli?
foto: Youtube screenshot
Sećate se Jelene koja je pevala o Nikoli?

Sada ima priču o maloj Danki

Intrigantna i talentovana pop džez pevačica i kantautorka, Lady Jelena, proslavila se već kultnim numerama Nikola i Slatka mala, da bi se, nakon dužeg potrebnog vremena pauze i muzičkog sazrevanja, vratila na scenu potpuno svežim muzičkim materijalom, koji će  pod novim umetničkim imenom Yelena objaviti za Menart.
 
Yelena je kompozitor i tekstopisac svih numera na albumu čiji je producent Voja Aralica.
 
Yelenin studijski album najavljen je za jesen, a prvi singl i spot sa njega je tu! Mala Danka na već karakterističan i duhovit Yelenin način govori o prezaštićenoj devojčici koja se bori protiv odrastanja pod staklenim zvonom.
 
Yelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane. Shvatila je da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti.
 
Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim jazz-pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i ne retko, na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.
 
Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao sto su Fest, Soul Society, Ciglana (Ljubitelji Teške Industrije), KC Grad, i 2044. Na Exit festivalu je svirala 2018, kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gde je provela veliki deo studentskog života.
 
 
Ostavi
komentar