Domaća scena

10.05.2013.

Sećate se Božane i Nemanje iz Talenta? Božana i Nemanja
foto: Youtube screenshot
Sećate se Božane i Nemanje iz Talenta?

Poslušajte njihove prve autorske pesme

Božanu Radoš i Nemanju Kotura iz Kozarske Dubice znate iz ovogodišnjeg izdanja takmičenja „Ja imam talenat“. Dogurali su do polufinala i ostali upamćeni kao sjajan dvojac koji generiše dobru energiju. Božana je mnoge iznenadila vrhunskim glasovnim mogućnostima i izuzetnom muzikalnošću.

Božana i Nemanja zajedno sviraju pet godina. Kao i većina muzičara na domaćoj sceni, počeli su tako što su svirali obrade stranih i domaćih hitova različitih muzčkih žanrova. Svirali su po lokalnim kafićima, klubovima i restoranima a nešto kasnije i na raznim kulturno – umetničkim događajima. Početkom 2011. godine dobijaju i pojačanje u vidu Vladimira Trubarca (vokal i bubanj) i Dragana Trubarca (bas gitara) čime je bend dobio sastav u kom i danas funkcioniše.

Srećom po sve nas koji smo sa velikom pažnjom posmatrali njihov put tokom takmičenja u Talentu, Božana i Nemanja nisu odustali od saradnje, već su doneli hrabru odluku da stvari podignu na viši nivo. Oni su nedavno snimili dve autorske pesme, jednu na srpskom i jednu na engleskom jeziku: „Šta sad“ i „One Day Bride“. Pesme se prilično razlikuju u emociji, dinamici pa čak i žanru. „Šta je sad“ čak eksperimentiše sa hip hopom koji je provučen kroz jedan deo pesme. Obe pesme su se zavrtele na regionalnim radio stanicama, a ako smemo skromno da primetimo, „One Day Bride“ ima veliki potencijal da postane hit.

Poslušajte i podržite ih!

Ostavi
komentar

Povezano