Domaća scena

04.11.2014.

Sećanje na Milana Mladenovića 5. novembra u DOB-u Milan Mladenović
foto: EKV Facebook Page
Sećanje na Milana Mladenovića 5. novembra u DOB-u

EKV tribute Deca iz vode iste večeri u Blue Moon-u

U sredu, 5. novembra, navršava se dve decenije od smrti jednog od najplodonosnijih muzičara ovih prostora, legendarnog Milana Mladenovića, a tom prilikom u Domu omladine Beograda biće organizovano veče posvećeno životu i radu ovog umetnika.

Veče sećanja će započeti u 19 časova, projekcijom epizode iz dokumentarnog filma „EKV – Kao da je bilo nekad“ Dušana Vesića, koji govori o fenomenu Milana Mladenovića i sastava EKV. Interesovanje za ovim filmom ni dan danas ne jenjava, što i nije neobično, jer je starije generacije vratio u neka možda srećnija vremena, prvenstveno vreme dobre muzike, a mlade upoznao sa ljudima i grupom koji su temelj jugoslovenskog rock'n'roll-a i simbol neponovljivog duha osamdesetih.

Posle projekcije uslediće tribina, koju će otvoriti Dragan Ambrozić, odgovorni urednik programa Doma omladine, a na kojoj će još govoriti Sandra Rančić, Dušan Vesić, Moma Rajin, Aleksandar Žikić, Goran Filipović i Branko Radaković.

Posetioci će imati ekskluzivnu priliku da vide odabrane inserte iz budućeg dokumentarca, kao i da čuju neobjavljene snimke EKV-a po prvi put.

Iste večeri u klubu Blue Moon se ogranizuje svirka u čast sećanja na Milana i EKV, a nastupiće tribute bend Deca iz vode, koji je specijalno sastavljen za ovu priliku. U njemu sviraju Kiza, Srđa i Džoni, koji su ujedno osnovna postava, a kao gosti u nekim pesmama nastupiće Janko i Vlada (KKN), Mita i Hasa (ex Block Out), Ivana Nikodijević Zvrka i Boško Stanojević, basista iz poslednje postave EKV. Svirka počinje u 22 časa, a ulaz je 100 dinara.

Milan Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, koji je kao kompozitor, gitarista i pevač u grupama Limunovo drvo, Šarlo Akrobata, Katarina II i Ekatarina Velika ostavio neizbrisiv trag na muziku i kulturnu scenu uopšte stare Jugoslavije. Umro je u Beogradu 5. novembra 1994. godine. 

Ostavi
komentar