Domaća scena

17.06.2014.

Sastav Van Gogh promovisao knjigu "Tragovi prošlosti" Đule, Van Gogh
foto: PR Photo
Sastav Van Gogh promovisao knjigu "Tragovi prošlosti"

Beogradska rok grupa Van Gogh održala je u četvrtak 12.juna u bašti ’’Kluba književnika’’ u  Beogradu, spektakularnu promociju albuma ’’Neumeren u svemu’’, okupivši velik broj prijatelja i poštovaoca njihove muzike.

U prijatnoj atmosferi kluba, članovi benda predstavili su vinilno izdanje novog albuma i dugo očekivanu knjigu (stereografiju) pod nazivom ’’Tragovi prošlosti’’, koja prati karijeru ove eminentne rok grupe tokom 28 godina postojanja. Nakon fantastičnog akustičnog nastupa grupe, frontmen benda Zvonimir Đukić Đule poželeo je u svom stilu dobrodošlicu svim prisutnima i najavio početak turneje pod nazivom ’’Licem u lice’’.

Ljudi, dobro nam došli, lepo nam je sa vama večeras. Večeras slavimo rad, novi album benda, najavljujemo početak turneje, najavljujemo decembarski koncert u Beogradu i najavljujemo izlazak knjige, koja će se od utorka 17. juna naći u prodaji“,rekao je Đule, i za kraj dodao: Poštujte život.

Svim prisutnima obratio se i direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić rekavši da su „Tragovi prošlosti“ knjiga koje se ne bi postidela nijedna velika svetska grupa i nijedan veliki svetski izdavač:

’’Atraktivno uređena, sa mnoštvom izuzetno zanimljivih, do sada neobjavljenih fotografija, sa pričom koja je autentična i iskrena, jer dolazi iz prvog lica samih njenih protagonista, ova knjiga će, siguran sam, naći počasno mesto na policama svih pravih ljubitelja dobre muzikeizjavio je Papić.

Grupa Van Gogh, ’’Laguna’’ i Rotografika iz Subotice priključili su se akciji prikupljanja humanitarne pomoći za ugrožene u poplavama. Tokom same večeri promocije skupljeno je

100.000 dinara od prodaje knjige. Ovaj iznos biće uplaćen na račun Vlade Srbije otvoren za uplate humanitarne pomoći ugroženima u poplavama.

Ovom prilikom promoter “MEM”, najavio je i datum beogradskog koncerta grupe Van Gogh, koji će biti održan 11. decembra 2014.god. u Hali Sportova na Novom Beogradu, s ograničenim kontigentom od 4000 ulaznica, a karte se mogu naći u prodaji već od 20.juna.

Pored fanova grupe i velikog broja predstavnika medija, promociju su svojim prisustvom uveličali i: Bajaga, Žika i Dragi Jelić iz Yu grupe, grupa Bistrik, Zoran Milanović (Smak), Bora Čorba s bendom, Vojislav Aralica, Nikola Čuturilo, Lav (Darkvud dab), Randja (Neverne bebe), Nikola Vranjković, Ognjen Radivojević, Miki Perić i mnoge druge kolege.

Ostavi
komentar

Povezano