Domaća scena

04.01.2016.

S.A.R.S. par zanimljivosti o bendu za koje verovatno niste znali S.A.R.S.
foto: Igor Miljković
S.A.R.S. par zanimljivosti o bendu za koje verovatno niste znali

I bez brige - možda pripremaju poslednji album ali nastavljaju da rade!

Ako su i vas ovih dana rastužili naslovi koji su najavljivali da jedan od najpopularnijih domaćih bendova, S.A.R.S. u 2016. godini izbacuje poslednji album u karijeri – ne brinite!

Radi se o spretno sročenom naslovu koji za cilj ima povećanje broja klikova a ako znamo koliko je danas publika zainteresovana za “obične”vesti ne možemo ni da krivimo novinare i urednike što posežu za ovom metodologijom jer bi vest da S.A.R.S. zapravo izbacuje novi album nakon kog će pesme najverovatnije izbacivati kao singlove sigurno ne bi privukla ničiju pažnju.

A upravo to je istina.

E sada, da li će se ispostaviti da su u pravu i da je album prevaziđen format – videćemo. Važno je da možete da odahnete a sledi par zabavnih činjenica o ovom sastavu za koje možda niste znali i koje će vas verovatno zabaviti.

1)    S.A.R.S. je akronim od sveže amputirana ruka Satrijanija

2)    Bend 2016. godine proslavlja čak 10 godina postojanja!

3)    Frontmen S.A.R.S.-a, Žarko Kovačević je išao isti razred (osnovne škole) sa Banetom Lalićem (MVP). Njih dvojica su zajedno osnovali bend MVP i izbacili debi album “Blef” za PGP RTS

4)     Pesma kojom su se proslavili, “Buđav lebac" je najslušanija numera na Youtube-u u okviru srpsko-hrvatskog govornog područja (isključujući turbo-folk žanr)

5)    Na prvom albumu S.A.R.S.-a, izmeđuostalih su sarađivali i Sky Vikler i Koyot (Eyesburn)

6)    Srpska plivačica Nađa Higl je pred finalnu trku na 200 metara prsnim stilom u Rimu 2009. godine, u kojoj je postavila novi evropski rekord i postala svetska šampionka, pevušila njihovu pesmu „Buđav lebac“ zbog čega joj je publika na dočeku u Beogradu ispred Skupštine “otpevala” deo refrena

7)    Od 2009. godine održali su više od 500 koncerata

Ostavi
komentar