Domaća scena

25.11.2020.

Sara Renar u spotu i pesmi Dimitrija Dimitrijevića
foto: Youtube screenshot
Sara Renar u spotu i pesmi Dimitrija Dimitrijevića

Sa albuma Čar-pitanje

More je treći singl kojim Dimitrije Dimitrijević najavljuje nadolazeći album Čar-pitanje. Spot je sniman u stanu u kojem muzičar živi, a u spotu uz Dimitrija glumi i Sara Renar, hrvatska kantautorka o kojoj smo vam ranije pisali.
 
„Protagonista čezne i tu čežnju predstavlja senka čiju prisutnost on samo sluti. U datom trenu senka nije posledica osobe od krvi i mesa i njenog odnosa s izvorom svetla. Sasvim običan dan s neobičnim završetkom; senka se obznanjuje usnulom junaku, i vodi ga na ples“, otkriva svestrani umetnik, kome su se u ovoj pesmi muzički pridružili Sara Renar – synth, Miloš Vojvodić – bubanj, Ivan Grobenski – gitara, Željko Ljubić Piti – gitara, Igor Pavlica – truba i Vedran Peternel – soundscape.
 
Režiju, kameru i montažu potpisuje Bojan Koštić, dok je ko-rediteljka i asistent kamere Marina Uzelac. Za produkciju pesme i mix zadužen je Vedran Peternel, master Višeslav Laboš, a dizajn vizuala Sara Renar.
 
Dimitrije Dimitrijević je kantautorski projekt Dimitrija Simovića (basiste i pevača grupe Igralom). Sve je počelo 2017. u Zagrebu, gdje je uz pomoć Ivana Grobenskog snimio dva EP-a.
 
Album Čar-pitanje (inspirian Borislavom Pekićem) uskoro će izaći za regionalnu kuću Menart. Očekuje nas svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluza, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne muzike.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano