Domaća scena

28.04.2020.

Riječki kvartet Turisti objavili novi singl
foto: Youtube screenshot
Riječki kvartet Turisti objavili novi singl

Ovi su dani takvi

Nakon što su u radijski eter doneli Revoluciju, riječki kvartet Turisti objavili su i novi singl – Ovi su dani takvi.
 
Razdvojenost na koju smo primorani ne mora biti loša, rađaju se i realizuju mnoge ideje. Tako je s jedne riječke lokacije stigao zvuk Vavine akustične gitare kome se vokalno pridružila Iva, s druge pak Bobov bubanj (kaže da su mu susedi tolerantni), a Sergej se s basom javio iz Slovenije.
 
Realizacija spota je takođe predstavljala izazov koji su se Turisti rado prihvatili. Iva & Vava, Bobo i Sergej snimili su svako svoj deo “ovih dana”. Materijale su potom dostavili na četvrtu lokaciju, reditelju Radislavu Jovanovu Gonzu koji je finiširao vizuelni identitet pesme. 
 
Uz autorsku muziku i tekst “dobrog duha riječke rock-scene” Vlade Simcicha Vave, Turisti su nam servirali jednu vrlo radiofoničnu pesmu, zaokruženu odličnim aranžmanom i vrhunskim glasom jedine turistkinje – Ive Močibob. Pesma je idealna za ovo vreme izolacije, kada se možemo (kvalitetnije) prepustiti preispitivanjima o nama samima, o našem mestu pod suncem… Iskrena i setna, pesma Ovi su dani takvi ulepšaće nam svima ove (trenutne) melanholične dane.
 
Ostavi
komentar