Domaća scena

27.11.2017.

Repetitor snimili spot u Okružnom zatvoru i najavili trodnevni koncert
foto: Youtube screenshot
Repetitor snimili spot u Okružnom zatvoru i najavili trodnevni koncert

Plus najavili trodnevni koncert

Nazivaju ih najvažnijim bendom domaće alternativne scene, još od kako su se pojavili, pre više od deset godina. Ne samo da su takve hvale zaslužili debi albumom Sve što vidim je prvi put, već i koncertnim aktivnostima kojima su promovisali to, pa i ostala izdanja. 
 
Iako su začetnici Nove srpske scene, bend Repetitor poslednji album izdao je za Moonlee Records. Reč je o nezavisnoj izdavačkoj kući koja podjednako pripada Zagrebu i Ljubljani. 
 
 
Bend Repetitor je brzo primećen i prihvaćen, kako kod nas, tako u regionu, Evropi, pa i u Aziji. Ovaj bend svirao je rokenrol kada se mislilo da u Srbiji ne postoji. Imali su bajan početak, ali, kako je u intervju za Blic otkrio Boris Vlastelica, zbog želje članova benda da jedni druge menjaju, imali su i veoma teške periode. Ne znamo da li su sazreli, ali je sigurno da su srasli, pa sada još bolje funkcionišu zajedno. Težak period u njihovoj karijeri nije se osećao na sceni, i svakako, nije umanjio njihov značaj. Više od deset godina, oni su dosledni sebi i rokenrolu kao takvom. Naići ćete na opise kao što su "eksplozivni pank rok stoner trio", ali je su tri slova sasvim dovoljna - RnR
 
 
Za novi album kažu da im je najdraži do sada. Gde ćeš je objavljen četiri godine nakon prethodnog i, očekivano, dobro je prihvaćen. Redovno nastupaju po većim salama kao što je Amerikana, ali i u zadimljenim klubovima koje vole zbog znoja koji se cedi sa plafona. Verujemo im, jer smo ih videli u punoj snazi u poslednjem spotu, koji je posebno zanimljiv zbog lokacije na kojoj je sniman. 
 
 
Video za pesmu Ako te ikada je ujedno i najava kratkog autorskog filma o životu iza rešetaka. Sniman je u Okružnom zatvoru, na način na koji ostaje autentičan, iako je slična ideja već rabljena. Sve što ste mogli da pretpostavite o ovom spotu možda je tačno, ali i dalje ostavlja trajne impresije. Ne samo da je dragoceno videti ispovesti zatvorenika i zaviriti im u svakodnevnicu, već treba posebno izdvojiti zabeleženu energiju ovog benda pred nestandardnom publikom. Naročito ako se ima u vidu da, pored Borisa, Repetitor čine i dve žene - Milena Milutinović i Ana-Marija Cupin
 
Snimak koji možete pogledati od juče na njihovom kanalu, samo je deo jednosatnog koncerta koji su održali. 
 
Važe za jedan od najenergičnijih domaćih bendova, a, kao što napomenusmo, veoma su prihvaćeni u regionu. U pomenutom intervjuu, Boris je dao dobro obrazloženje za to: 
 
"Tamo ima više medija koji prate andergraund scenu, pa se čini da smo tamo prisutniji...Ne žalim se sad pred beogradski koncert, ali tamo imamo više poziva za koncerte jer ima više festivala po manjim gradovima koje finansiraju opštine, država..."
 
Ipak, beogradska scena tinja, a Repetitor će je ove zime raspirivati svom snagom. Održaće tri koncerta za redom, u klubovima Kvaka 22, Elektropionir i Fest, od 14. do 16. decembra. 
 
"Uželeli smo se klupskih koncerata, manjih prostora i te atmosfere, posebno u Beogradu. To je presudilo da napravimo ovakvu turneju. A iz sva tri prostora su nas zvali, i nismo baš mogli da se odlučimo gde bismo pre, pa se tako rodila ideja da spojimo ta tri uzastopna koncerta u malu turneju po Beogradu" - objašnjava Boris Vlastelica.
 
"Publika će na svakom koncertu moći da čuje donekle drugačiji program, tako da ćemo svirati skoro kompletna tri albuma u te tri noći", dodao je.

Oni to zovu trodnevna turneja, nama se čini kao trodelni koncertni spektakl koji ne bi trebalo propustiti! Posebno jer ćete moći i da čujete prijateljske bendove. U Kvaki 22 nastupiće grupa Johanbrauer, u Elektropioniru Vin Triste, odnosno Šajzerbiterlemon u Festu.

Cena ulaznica je ista za sva tri koncerta:  600 dinara u pretprodaji i 800 dinara na ulazu (ukoliko ih bude). Ulaznice su dostupne na mestima gde će se svirati, ali i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). 
Ostavi
komentar