Domaća scena

04.12.2017.

Regionalni alternativni izvođači na besplatnoj kompilaciji
foto: Nenad Tasić
Regionalni alternativni izvođači na besplatnoj kompilaciji

Under The Black Flag

Izašla je još jedna kompilacija pod okriljem Black Planet Records. Zove se Balkan Under The Radar Vol. 5: Under The Black Flag. Na njoj se nalazi čak tridesetjedna pesma. Među njima se krije tvrdi rok, nežni trip-hop, elektropop, pa i instrumentali koji idu ka ambijentalnoj muzici. 
 
Peta kompilacija ove nezavisne etikete učvršćuje joj zvuk i sada već može da se pohvali da ima svoje rezidente. Cilj joj je otkrivanje zanimljivih imena iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-Yu. Najveći broj pesama napraljeno je specijalno za ovu priliku, a jedino im je zajedničko to što su ranije neobjavljene. 
 
Under The Black Flag se sastoji iz dve celine. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima, a drugi eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici, elektronici sa noise i eksperimentalnim uratcima. 
 
Dijapazon zastupljenih pravaca zaista je širok: alternativa, post rock, new/dark wave, avant garde, bass music, elektronika, industrial, ambient, dnb, noise, jazz, hip hop, dub, fusion, experimental itd. 
 
 
Od izvođača, tu su Babaduh, Ludwig Ludwig, CA-15, Divert, Sputnik, George, Sunbathing With A Labrador, Crni dani CERN-a, Associated Act, Akkril, Hishi, Totems, Moloa, Brows, Veliko, About Lorna, Monamie, Summer Deaths, Fokus, Skreč majstor Ljuban & Ujo, Alavux, How Green Is My Toupee, Mangulica FM, E-P-P, Lomz & Lezet, Nemanja Velimirović, Jays Jazz, Petar Alargić, Dolores Mondo Stash, ghoulCut i alg0rh1tm. 
 
Pojedinačno o izvođačima pročitajte na Bandcamp stranici kompilacije, gde je možete preslušati i besplatno preuzeti, a DL je moguć i direktno preko ovog linka
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano