Domaća scena

25.11.2020.

Radnička himna projekta Pacifik
foto: Youtube screenshot
Radnička himna projekta Pacifik

Sa EP-a koji stiže sledeće godine

Nakon singlova Led Tvoj dlan, Pacifik se vraća novim singlom i spotom Prazne godine! Sve tri pesme naći će se na digitalnom EP izdanju koje će izaći naredne godine, a koje se nadovezuje na prvi album grupe Susret iz 2015. godine.
 
Pacifik je naziv projekta iza kojeg stoji kantautor Željko Markuš. On nastavlja izabranim muzičkim pravcem, koji sam definiše kao rock americana, a čini se da je pesma Prazne godine tematski  dobro uklapa u sadašnju, globalnu, fizičku i mentalnu teskobu:
 
„Pesma je lična, namerno iz prvog lica mada je tema opšta, a to je suočavanje sa činjenicom da nam je život doneo mnogo praznih godina. Godina iz kojih nemamo vredna sećanja ili još gore imamo sećanja koja potiskujemo. Čini mi se da mnogo mojih vršnjaka nije uspelo da ostvari neke svoje snove i ambicije. Ni ja se ne osećam ostvareno pa je ovo neka vrsta peispitivanja...“, iskren je Željko Markuš i nastavlja:“ Spot je radio Miodrag Ilić kao i većinu spotova za Pacifik, šta reći osim da se dobro razumemo, lepo radimo ...“
 
Buduće digitalno EP izdanje Pacifik će zaokružiti još jednom pesmom koju će objaviti  početkom naredne godine, a u pitanju je obrada  grupe Kristali, čiji je Željko ko-osnivač.
 
Ostavi
komentar