Domaća scena

23.01.2023.

Putopisi Anne Moor
Putopisi Anne Moor

Sanjivi spot sa albuma "Plavi avioni"

Još jedan spot sa abluma "Plavi avioni" kantautorke iz Hrvatske, Anne Moor. Ovog puta gledamo sanjivi video za numeru "Shanghai (6)" na kojoj je Anna Moor sarađivala sa producentskim duom pocket palma.

U spotu koji je režirao Dinko Šimac, Anna nas vodi kroz svoja sećanja u putopisu koji govori o periodu od šest godina u kom je kantautorka pravila album. 

 

Dinko Šimac je o spot rekao par reči iz ugla reditelja:
 
"‘shanghai (6)’ je potencijalno logistički mogao biti vrlo kompleksan spot budući da smo hteli zabeležiti emociju i duh putovanja, trenutke koje smo zajedno proživljavali širom sveta. Budući da nismo bili u mogućnosti ponovno otputovati na ta mesta, snašli smo se na drugi način. Često se prisjećamo putovanja kroz priču, fotografije i maštanje.
 
Tako sam osmislio eksperimentalni način snimanja kroz koji bismo se prisećali putovanja u dnevnom boravku i na neki ih način virtuelno proživeli. Koristili smo virtuelnu produkciju, trend koji se trenutno naglo razvija u svetskoj kinematografiji i omogućuje novi nivo vizuelnih efekata. Ne koristi se green screen i izrezuje pozadina, već se pozadina prikazuje na velikim LED zidovima koji okružuju glumce.
 
Pomakom kamere, pomiče se i perspektiva na pozadini pa je dojam da je subjekt na lokaciji još uvjerljiviji. Budući da se radi o opremi vrednoj milione dolara, mi smo napravili svoju "domaću" verziju toga u dnevnom boravku koristeći TV ekran. Budući da je koncept spota prisećanje i ponovno proživljavanje trenutaka putovanja kroz uspomene, ovakva virtualna produkcija savršeno se uklopila u koncept."

 

Ostavi
komentar

Povezano