Domaća scena

25.10.2022.

Puškaranje sa Mimi i Marlonom
Puškaranje sa Mimi i Marlonom

Spot za "Ratatata" je tu

Taman smo se oporavili od Miminog koncerta u Dragstoru i trep trepuška objavljuje spot za najavljenu saradnju sa Marlonom Brutalom

Spot za "Ratatata" dolazi nakon velikog uspeha koji je postigao singl "Dajive Komi" sa Seksijem iz Crnog Ceraka kao gostom. 

„Marlon je jedan od featova koje sam oduvek želela, ali sam osećala da nije trenutak. Kada sam razmišljala koga da ugostim na novom albumu, on mi je pao na pamet i po prvi put tog starog osećaja nije bilo. Znači vreme je! Nismo se trudili da pesma ima poruku, ali je spontano, pogotovo uz spot, došlo do toga da je ipak bude. Volela bih da je gledaoci protumače sami, da uzmu iz ovog projekta ono što je njima potrebno. U odnosu na ostatak albuma, ovaj singl izdvaja najluđi refren koji sam ikada napisala, moj tekst kao neka srž Balkana i Marlonov kao povratak u „Blok Sajmište“ eru. Kao da smo umetnički na istoj talasnoj dužini u ovom trenutku“, rekla je Mimi o novoj saradnji.

„Naši tekstovi su uvek tvrdi na neki način, ali mislim da sve zavisi od ritma. Prva pesma koju sam poslala Marlonu kao ponudu za saradnju bila je mračna, istripovana i tvrda na neki filozofski i pomalo nihilistički način. On je bio u fazonu da tekst kida, ali da misli da prvi feat nas dvoje, za koji se ne zna da li je veći sudar svetova ili najsrodnija saradnja na sceni, ipak treba da bude nešto mnogo luđe. Zatim smo zajedno otišli kod Zarticala i Marlon je odabrao bit koji je i mene oduševio. Intro i refren su samo izleteli iz mene bez imalo odugovlačenja. Brzo smo završili i versove, tako je nastala moja omiljena pesma sa albuma“, dodaje Mimi. 

Produkciju potpisuje dugodgodišnji saradnik Zartical, a za sada već prepoznatljivi omot bila je zadužena Milana Trifunjagić koju na Instagramu možda znate kao Crack And The City. Spot je režirala Maja Uzelac

„Ovo je možda i najzabavniji spot koji sam snimila do sada! Maja je jedna od prvih ljudi iz javnog sveta koja me je otvoreno podržavala i duboko razumela. Prvi kontakt smo imale još pre 8 godina, a skoro toliko traju i planovi da imamo zajednički spot. Konačno su se sve kockice poklopile tako da se to i ostvari! Kada imam demo novog albuma kod sebe ja ga slušam neprestano šetajući gradom, ponekad i satima, tako se inspirišem za sledeći deo procesa – izbor redosleda pesama, izbor singlova, odlučujem kako koji spot treba da izgleda... U jednoj od tih šetnji mi je zapala za oko jedna kućica sagrađena zahvaljujući ljudskoj kreativnosti i svemu što je bilo pri ruci (očigledno uspešno), a specijalno mi je privukao pažnju detalj – ovalno ogledalo sa velikim plastičnim ramom u baroknom stilu sa unutrašnje strane vrata koja su bila otvorena. Odmah sam zamislila kako početak pesme repujem ogledajući se u njemu. Maji je to bilo dovoljno da se nadoveže sa svim ostalim i tako mi obezbedi jedan od mojih najboljih spotova u karijeri, a po mišljenju mnogih i najbolji bez konkurencije. Sve ukupno, ovo je iskustvo koje ne može da se plati, može da se dobije isključivo kada istinski voliš to što radiš“, ispričala je muzičarka.

 

 

Ostavi
komentar

Povezano