Domaća scena

27.04.2017.

Prljave sestre iz Niša Prljave sestre
foto: Youtube screenshot
Prljave sestre iz Niša

Niže od dna

Niški rock sastav Prljave Sestre objavio je svoj prvi eponimni album za izdavačku kuću Lampshade Media. Izdanje prati objava spota za Niže od dna, što je druga ekranizovana pesma sa pomenutog izdanja.
 
Album je od 26. aprila dostupan na svim digitalnim servisima i možete ga preslušati ili preuzeti na ovom linku
 
Album je snimljen u niškom studiju Psycho Therapy, proleća 2016. godine. Na snimanju albuma su radili  Nenad Pejčić i Mladen Marjanović, dok je za miks i mastering bio zadužen Nenad Pejčić koji je ujedno na albumu i pevao prateće vokale. Pored Nenada, na albumu je gostovao i njegov kolega iz benda Novembar, Goran Kostić Kosta, koji je takođe pevao prateće vokale i svirao perkusije. Retro dizajn omota delo je niškog umetnika i strip crtača Velibora Stanojevića.
 
Prljave Sestre su rokenrol sastav iz Niša, koji kroz garažnu formu spaja uticaje ritma i bluza, rokabilija, bugija, amerikane i indi roka. Melodičan i čvrst zvuk, baziran na frenetičnim ritmovima, razigranim bas linijama i žestokim gitarskim deonicama, uspeva da i na studijskom zapisu održi atmosferu spontanosti i konstantne interakcije sa slušaocem, karakterističnu za žive nastupe benda. Tekstovi pesama inspirisani su društvenom stvarnošću, sa naglašenim osećajem bunta, kao i izvesnom dozom samoironije.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano