Domaća scena

11.11.2020.

Primenjena muzike Ane Ćurčin na jednom albumu Scene
foto: Ana Ćurčin
Primenjena muzike Ane Ćurčin na jednom albumu

Poslušajte kompilaciju Scene

Beogradska muzičarka Ana Ćurčin predstavila je album Scene, na kome  je napravljen izbor primenjene muzike koju je ona tokom godina pravila za pozorište, film, video igre, reklame…
 
Na albumu Ana peva na maternjem, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, kompozitor je, producent  i kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja.
 
Izdanje Scene dostupno je za slušanje na svim digitalnim striming platformama, kao i za preuzimanje na Aninom i bandcampu Pop Depresije.
 
Na bandcamp izdanju nalaze se dve bonus pesme: demo snimci pesama koje su nastale za predstavu Crvena ljubav u režiji Olge Dimitrijević.
 
Na albumu Scene su zastupljene kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave Svedobro, Kiri i Klodel i Ja često sanjam revoluciju, dokumentarne filmove Zaveštanje i Las Distancias, video igru Golfclub: Wasteland, televizijske reklame, kao i saradnja s Ansamblom Kolo i pesme koje je napravila za serijal Klavirsko nebo.
 
Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.
 
Najstarija pesma na albumu nastala je 2013. godine i to je vinjeta Dreams  (saradnja sa Nemanjom Mosurovićem), a najnovija je iz 2020. – Košuta koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za Klavirsko nebo #3.
 
Ostavi
komentar

Povezano