Domaća scena

04.03.2019.

Povratak dva velika domaća benda
foto: Youtube screenshot
Povratak dva velika domaća benda

Kojoti i Kojot, dve decenije kasnije

Eyesburn su se pojavili 1995. godine, Kojoti malo ranije. Kojoti su zagrebački bend, ali su nam scene male, pa ih zbog toga i dalje nazivamo domaćima. Iako su svirali različite stilove muzike, u zemlji gde još uvek dominira turbo folk, oni su jednostavno alternativa, pa ih podvodimo pod jedan naslov. Slučajnost je i da frontment benda Eyesburn ima nadimak Kojot
 
Eyesburn su snimili spot za staru pesmu, a Kojoti čitav novi album nakon velike diskografske pauze! 
 
"Probe, druženja, sve ono što smo oduvek voleli sada proživljavamo ponovo, a najveći motiv nam je da ponovo osetimo taj huk pune hale, tu bezgraničnu ljubav i energiju ljudi koji vole ovaj bend i pesme Eyesburn-a", iskreni su Kojot, Alek, Laza i Lale. 
Oni se spremaju za veliki koncert u Hali sportova Ranko Žeravica, 23. marta, kada će binu deliti sa Goblinima i grupom Zoster.. 
 
Svoje i nestrpljenje publike odlučili su da prekrate novim spotom za staru, ali aktuelnu pesmu War Control sa albuma Fool control.
 
 
Posle diskografske pauze duge gotovo dvadeset godina dočekali smo novi album grupe Kojoti. Album Sve je pod kontrolom? prošlog petka stigao u prodavnice, na webshop i na streaming servise.
 
Izlazak albuma pre mesec dana finalno je najavio naslovni singl na kom gostuje reper Kandžija, ali i četiri ranije objavljene pesme Mi ne pripadamo tu, Nova riječ, Ljubav u kvaru i Evolucija ide u pogrešnom smjeru.
 
Ostavi
komentar