Domaća scena

31.10.2014.

Poslušajte odmah novi album sjajnog MajaMisty trija MajaMisty
foto: Ivan Grlic
Poslušajte odmah novi album sjajnog MajaMisty trija

Majamisty TriO izvodi instrumentalnu muziku koja bi se mogla nazvati spojem klasičarskog izraza i jazz elemenata a po reakcijama publike i mišljenju brojnih istaknutih muzičara pravo je žanrovsko osveženje na našoj muzičkoj sceni.

Ovakav muzički stil rezultat je dugogodišnjeg iskustva autora, u  bavljenju klasičnom muzikom, uz veliki afinitet i strast prema jazz  pravcu, i usmeren je ka pronalaženju originalnog muzičkog izraza i načina slikanja emocija.

Saradnja pijanistkinje Maje Alvanović, lidera trija i autora muzike sa fantastičnim muzičarima sličnog senzibiliteta (Ištvan Čik - bubnjevi, Ervin Malina – kontrabas, Aleksandra Drobac Čik - gostujući vokal) daje krila ovakvoj ideji i dovodi je do njenog potpunog ostvarenja.

Početkom oktobra ova trojka nas je obradovala novim albumom koji nosi naziv "LOVE" a koji je izašao za izdavačku kuću Cosmic Sounds.

Na ovom albumu se pored stalne postave pojavljuje i još pet gostiju: Aleksandra Drobac, koja je poznata publici jos sa debi albuma Mistyland, Gisle Torvik, norveški gitarista, Damir Bacikin, trubač iz Zrenjanina, koji živi i radi u Berlinu, Bunford Gabor, saksofonista iz Subotice i Uroš Sećerov, perkusionista iz Novog Sada.

Uživajte:

Ostavi
komentar